Eikö ryhmäliikunta nappaa? 6 aerobista treeniä introverteille

Kuntosalilla käyminen sujuu mainiosti yksin, mutta jos haluaa treeniinsä mukaan sykettä nostavaa hikiliikuntaa, kannattaa harrastaa välillä myös aerobista urheilua.

1. Uinti

Uiminen on erinomaista liikuntaa kaikenikäisille, ja sitä voi harrastaa oman rytminsä mukaan pienilläkin paikkakunnilla. Kiinnitä huomiota tekniikkaasi. Jos uintitekniikka ei ole ihan hallussa, sido vyötäisillesi vesijuoksuvyö ja hyppää syvään altaaseen. Esimerkiksi potkunyrkkeily veden alla on supertehokasta liikuntaa, eikä vaadi sen erityisempää tekniikkaa onnistuakseen.

Muista pitää altaanreunalla vesipulloa. Vedessä oleminen saattaa hämätä kehoasi luulemaan, ettet tarvitse vettä – yhtä kaikki kehosi hikoilee myös uinnin aikana, ja veden juominen noin vartin välein on erittäin tarpeellista.

2. Soutaminen

Yhtäjaksoinen soutaminen kuntosalin soutulaitteessa tai vaikka avoimilla vesillä kajakissa kuluttaa peräti 470 kaloria tunnissa. Ja mikä ihaninta, tätä voit tehdä täysin omassa rauhassasi ja omaan tahtiisi!

3. Intervalliharjoitusten lisääminen

Ryhmäliikuntatunneilla jumppaohjaaja pitää huolta sykkeen nousemisesta tunnilla. Jos et käy ohjatuilla tunneilla, sykkeen nousemisesta on huolehdittava itse. Tee intervalliharjoituksia sen lajin parissa, mistä pidät eniten, oli se sitten uinti, juokseminen, cross-trainerilla harjoitteleminen tai kuntopyörällä polkeminen.

Intervallit onnistuvat seuraavasti: tee kesken treenin 30-90 sekunnin mittaisia sykäyksiä, joiden aikana pistät kaikkesi likoon. Juokse niin lujaa kuin pääset tai aseta käyttämäsi kuntosalilaitteen vastukset reilusti kovemmalle. Laske vauhti takaisin rauhalliseksi intervallin jälkeen, ja harjoittele normaaleilla vastuksilla seuraavat viisi minuuttia. Toista sitten intervalli uudestaan. Tee intervalleja 2-3 kappaletta treenin aikana, tai enemmänkin, jos vain jaksat!

4. Jooga

Kyllä, jooga on ryhmäliikuntaa, mutta toisin kuin monilla muilla tunneilla, joogassa saa pitää oman tilansa kaikessa rauhassa. Jos täysi pukuhuone ahdistaa sinua, jää saliin hetkeksi venyttelemään sillä aikaa, kun muut käyvät vaihtamassa vaatteensa.

5. Personal trainerin kanssa harjoittelu

Varsinkin jos lähtötaso on nollissa, yksin harjoittelu voi tuntua tuloksettomalta ja turhauttavalta. Kannattaa hakeutua osaavan personal trainerin pakeille, ja pyytää reilusti apua treenaamiseen. Tulet huomaamaan, että personal trainer saa sinusta paljon enemmän irti kuin olisit yksin ikinä onnistunut saamaan.

6. Pilates

Pilates-treeni voi sopia niillekin, jotka muuten inhoavat kaikkea ryhmäliikuntaa. Tunneilla harjoitellaan muun muassa oikeaa hengitystekniikkaa, joka on avainasemassa kunnon kohoamisen ja lihasten kehittymisen kannalta. Kokeile rohkeasti!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest