Liikunta lapsen kanssa?

Kysymys:

Pienen vauvan äitinä on yllättävän hankalaa lähteä harrastamaan liikuntaa, suurimmaksi osaksi liikkuminen onkin kävelylenkkejä vaunujen kanssa ja kerran, pari viikossa sulkapalloa – kevyttä tai keskiraskasta. Mitä muuta helppoa liikuntaa löytyisi? Jumpat, aerobicit, zumbat yms. on ihan vihoviimeisiä lajeja mutta jotain monipuolistamaan tätä tämänhetkistä liikuntaa. Ja sellaista että on vauvan läsnäollessa / kanssa helppo toteuttaa 🙂

Mikael Fogelholm vastaa:

Liikunta lapsen kanssa on hieno ajatus! Kävelylenkit oletkin jo keksinyt. Jotkut hölkkäävät tai juoksevat lastenvaunujen kanssa. Nyt kun on hieno talvi, voi ilman muuta myös suositella hiihtämistä lapsi ahkiossa. Mitään tavallista muovipulkkaa ei kannata (eikä oikeastaan saakaan) käyttää, vaan varta vasten lapsen kuljettamiseen tarkoitettua ahkiota. Niissä lapsen on mukana, lämmin ja turvallista olla. Ahkion vetäminen sopii parhaiten perinteiseen tyyliin. Jos haluat etsiä näistä lisää tietoa, googlaa vaikka hakusanalla ”ahkio lapselle”.

Heti kun lapsi tykkää pulkkakyydistä, menkää mäkeen. Kun vedät lapsen ylös, oma kuntosi paranee. Vähän vanhemman lapsen kanssa tietenkin kävelette molemmat ylös. Ja sitten vaan vauhdilla alas, niin että molemmat nauttivat!

Äiti-lapsijumppia on varmaa tarjolla. Kysele niitä vaikkapa paikkakuntasi naisvoimisteluseurasta (www.svoli.fi).

Lopuksi on tietysti todettava, että kyllä äidinkin pitäisi saada liikkua ilman lasta. Tällöin lajivalikoima voi olla paljon, paljon laajempi. Lapsenvartiovuoroon pitää vain kutsua isä tai isovanhemmat.

Kysymys:

Olisiko sinulla ideoita mitä liikuntaa voisin harrastaa 4 pienen ja vilkkaan pojan kanssa. Olen aina tykännyt lenkkeillä, mutta se on hieman vaikeaa poikien kanssa

Sirpa Arvonen vastaa:

Tervehdys,

Onpas sinulla hieno katras. Ja vilkkaiden poikien kanssa saat jo varmasti arkista hyötyliikuntaakin rutkasti. Oletko kokeillut entisajan pihaleikkejä niin että itsekin pyrähtelet mukana? Peili, kirkonrotta, piilosta jne. juoksuttavat aikuistakin mukavasti. Palloilusta pitävät kaikenikäiset ja meille aikuisillekin se on monipuolista kehon koordinaatiota ja syviä lihaksia treenaavaa, vaikkapa vain heittelisi palloa pihalla eri etäisyyksillä ja juoksentelisi pallon perässä. Lasten kanssa voi jumpata monenlaisia, tehokkaita lihaskuntoliikkeitä. Ja aina kun lapset leikkivät ja puuhailevat, voi itse askeltaa hiekkalaatikon reunalla tai sohvan äärellä vahvistaa vatsalihaksia. Siellä Keventäjien jumppaohjeissa on ainakin yksi tekemäni ohje leikkipuistokuntoiluun. Lasten kanssa on myös kiva lähteä retkelle lähimetsään tai puistoon. Vaihteleva maasto ja polut antavat aikuisenkin jaloille tasapainoilua. Ja mukavaa, että sinulla on jo motivaatio miettiä arjen mahdollisuuksia. Ja mikä parasta, äidin antama malli antaa lapsille liikunnallisen elämäntavan virikkeitä ja terveyspääomaa kohti tulevaisuutta.

Pienten lasten vanhemmilla voi usein olla hankaluuksia löytää aikaa liikunnalle. Keventäjien asiantuntijat neuvovat, miten lasten kanssa kannattaa liikkua.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest