Kadonneen motivaation metsästys

Näin Mikael vastaa: ”Täällä Tampereella työhuoneessani istun, ulkona oli äsken myrskyistä ja sateista, mutta nyt selkenee. Sen sijaan en valitettavasti tiedä saanko selkoa – tai saatko itse – tästä kysymyksestä ja vastauksesta. Kysyt, voiko sinua motivoida, kun paino ei muutu sellaista vauhtia, mitä haluaisit. Jos sanon suoraan, niin ehkä ei voi. Kaikkein paras ja lopullinen motivoija on nimittäin laihduttaja itse, ei kukaan muu, ei Keventäjän asiantuntija, ei aviomies tai -vaimo eikä edes vedonlyöntikumppani. Tutkittaessa elintapamuutoksia on havaittu, että kaikkein parhaiten onnistuvat ne, joilla syystä tai toisesta on asiaan tullut sisäinen palo, sellainen palo, joka on suurempi kuin toive ja halu muuttua.

Ikävä juttu, että liikuntasi on vaikeaa, koska joskus juuri sen lisääminen voi antaa sen uuden vaihteen. Voisitko keksiä jotain ihan uutta seurattavaa ja tekemistä? Ei siis alinomaista vaakaan tuijottamista. Oletko alkanut kiinnittää huomiota siihen, tuleeko repsahduksia syömisessä ja miten se tapahtuu? Kirjaa syömisesi lisäksi ajatuksia ja tuntemuksia etenkin jos tulee syötyä liikaa tai ihan väärin. Yritä oppia näistä, miten saisit syömisesi vielä paremmin hallintaan. Muista kuitenkin, että mitään hirmuisen askeettista kuuria en voi suositella. Saat sillä ehkä hetkeksi painon liikkeelle, mutta jos et opi hallitsemaan syömisiäsi, niin pidemmän päälle palaat taas takaisin.

Ehkä se motivaatiosi voi tulla siis sillä, että otat tuon painon seurannan vähän rennommin (siis relaa vähän) ja keskityt tunnistamaan omia ajatuksiasi ja tunnelmiasi syömisen suhteen. Tämän retken tarkoitus on auttaa sinua löytämään ne todelliset tarpeesi ja tavoitteesi – ja sitä kautta motiivisi. Kirjoita vielä, jos tämä hajanainen pohdintani tuntui ihan älyttömältä. Mutta kuten sanoin: en voi vastata suoraan, koska vain sinä itse löydät sen todellisen motiivin. Voin vain pyytää olemaan toisaalta sitkeä, toisaalta kärsivällinen.”

Oivalluksia tapahtuu

Nimimerkki jatkaa vielä: ”Kiitos vastauksestasi! Oli aivan asiaa mitä kirjoitit ja sitä kaipasinkin. Uskoisin, että tämä relaaminen on nyt kaikkein tärkein. Huomenna pidän musiikin kuuntelu päivän. Ja jätän tuon vaa’an rauhaan vähäksi aikaa.”

Mikael vastaa: ”No niin, kiva kuulla jos vastauksessa oli edes jotain järkeä. Se oli vähän sellaista filosofista pohdintaa, mutta niin oli toisaalta kysymyksesikin. Ehkä tässä on ajattelemisen aihetta monelle muullekin, joka kamppailee sen tosiseikan kanssa, ettei se paino aina niin helposti putoa. Liika puristaminen ei yleensä auta. Sanalla ”Keventäjä” voidaan siis ajatella myös mielen keventämistä, mikä monelle on edellytys kilojen keventymiselle. Musiikki on hieno asia, lisää tuollaisia päiviä! Jos harrastat klassista musiikkia, suosittelen vaikkapa Rachmaninovin sinfoniaa nr. 2. Se on niin taivaallisen kaunista musiikkia, että tuo mielen leijuminen ei ole kaukana!” 

Liity nyt Keventäjiin!

Löydä sisäinen palosi!
Moni keventäjä pähkäilee saman ongelman parissa: mistä löytyy motivaatio painonhallintaan, kun tuloksia ei synny siihen tahtiin kuin haluaisi tai jotkut tekijät jarruttavat laihduttamista? Tyly totuus on se, että ihmereseptiä ei ole, vaan motivaatio löytyy itsestä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest