Tehokas startti painonpudotukseen – näillä ohjeilla onnistut!

Täytä keittiösi terveellisillä ruoilla, joista pidät. Älä säilytä kaapeissasi herkkuja. Jos keittiösi pursuilee epäterveellisiä välipaloja, on kiusaus sortua niihin turhan suuri.

Nauti kasviksia joka aterialla

Syömällä enemmän hedelmiä ja vihanneksia, pidät nälän loitolla ja lisäksi saat elimistölle tärkeitä kuituja ja vitamiineja. Vain korvaamalla pastan ja leivän kasviksilla, voit pudottaa useita kiloja!

Sisällytä ruokavalioosi tarpeeksi kuitua

Voit lisätä kuidunsaantiasi syömällä muun muassa kokojyvätuotteita, kauraa ja kasviksia. Kuitu parantaa ruoansulatusta, ehkäisee ummetusta, alentaa kolesterolia  ja auttaa myös painonhallinnassa.

Muista annoskoko!

Nauti päivässä monta pientä ateriaa kahden ison sijaan. Tutkimusten mukaan 4-5 pientä ateriaa päivässä syövät hallitsevat nälkäänsä ja painoaan paremmin kuin harvemmin syövät laihduttajat.

Salli itsellesi välillä herkuttelu

Älä unohda laihdutuskuurillakaan mieliruokiasi, sillä liian tiukka kuri johtaa helposti jopa ahmimiseen.

Syö silloin kun sinulla on nälkä

Mutta tee se kiirehtimättä. Nauti ateriastasi rauhalliseen tahtiin.

Muista juoda riittävästi vettä

Tutkimusten mukaan ihmiset sekoittavat helposti janontunteen nälkään. Huolehdi nestetasapainostasi pitämällä vesipullo mukanasi ja juomalla siitä päivän mittaan.

Liiku enemmän

Muista hyötyliikunta ja kokeile erilaisia urheilulajeja. Koeta etsiä laji jonka parissa sinulla on hauskaa ja joka saa motivaatiosi liikuntaa kohtaan kasvamaan.

Vähennä alkoholinkäyttöäsi

Alkoholi sisältää yllättävän paljon täysin turhia kaloreita. Rajaa siis alkoholin käyttö korkeintaan viikonloppuihin ja pysy silloinkin kohtuudessa.

Nuku tarpeeksi

Tutkimusten mukaan heikko unensaanti voi olla yhteydessä ylipainoon. Pidä huoli siitä, että saat noin 7-8 tunnin yöunet.

Älä jää murehtimaan epäonnistumisiasi

Jatka laihduttamista niistä huolimatta. Laihduttaminen on pitkäjänteistä puuhaa, joten tarvitset matkaan mukaan rutkasti kärsivällisyyttä. Painonpudotus vie aikaa, joten pidä huolta, että tavoitteesi ovat realistisia. Noin 0,5-1 kilogramman painonpudotus viikossa on sopiva tahti, riippuen lähtöpainosta.

Punnitse itsesi kerran viikossa

Säännöllisesti puntarilla käyvien on havaittu onnistuvan paremmin painonpudotuksessa. Kerta viikossa kuitenkin riittää, jolloin pienet päivittäiset vaihtelut painossa eivät häiritse.

Pidä ruokapäiväkirjaa

Yksinkertaisesti pelkkä kynä ja paperi voi muuttaa syömiskäytäntöjäsi. Tutkimusten mukaan ruokapäiväkirjanpito auttaa vähentämään kaloreita ja syömään terveellisemmin.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest