”Voiko tämä olla näin helppoa?” – Sirpa keveni 13kg alle neljässä kuukaudessa

Sohvalla loikoilu vei mennessään

”Kaikki oikeastaan alkoi ensin painon noususta. Löysin miehen ja avioiduimme. Siinä sitten parin vuoden aikana, kun kaikki oli hyvin ja elämä turvallista, ajauduimme molemmat tilaan, jossa sohvalla oli niin mukava loikoilla ja samalla hieman mutustella jotain hyvääkin. En koskaan ollut aiemmin mikään pullan syöjä, mutta jotenkin senkin syöminen alkoi jossain vaiheessa.”

Lomakuvien katseleminen herätti – kättä päälle miehen kanssa

”Helmikuussa heräsin totuuteen kun katselin lomakuvia ja tuli todella ikävä olo, että missä on menty metsään. Päätimme silloin miehen kanssa yhdessä, että syyskuun loppuun mennessä olisimme saaneet kumpikin 10 kg painoa pois, ja löimme kättä päälle. Se herätti minut oikeasti. Nyt se tapahtuu!

Terveydenkin kannalta oli pakko jo ruveta tekemään jotakin. Kun töissä joutuu olemaan jalkojen päällä koko päivän ja kävelemään paljon. Olen myös 1 tyypin diabeetikko, joka todettiin 12 vuotta sitten ja tuolloin olin 30 kg kevyempikin.”

Ylitin itseni ja tavoitteeni!

”Tällöin päätin liittyä Keventäjiin ja hakea vertaistukea ryhmiltä, jossa saisin lisäpotkua tähän kevennykseen. Laitoin tavoitteen -20 kg vuoden aikana, sillä matka Thaimaaseen on helmikuussa ja ajatuksena, että olisi vuosi aikaa tehdä muutos. Nyt on kesäkuun loppu ja painoa on lähtenyt 13kg, joten olen ylittänyt itseni sekä tavoitteeni reilusti. Mutta hienointa tässä on se, että kaikki on ollut todella helppoa!

Avainasemassa ruokapäiväkirjan täyttäminen, kalorisuositukset ja vertaistuki

”Kalorisuositukset ovat minulle ollut se avain tähän, ja niitä noudattamalla olen päässyt tähän tulokseen. Myös ruokapäiväkirjan täyttö on tullut jokapäiväiseksi ja sitä seuraamalla oppii myös annoskokojen oikeellisuuteen. Liikuntaa toki olen lisännyt, mutta en mitenkään himourheilijaksi asti: uintia 2 krt viikossa tunti kerrallaan sekä kuntosali 1 krt viikko. Työskentelen kaupan alalla, joten päivässä tulee 7km kävelyä joka päivä. Toki sitähän tein ennen tätä keventämistäkin. Nyt kesäaikaan sauvakävely on myös tullut mukaan.”

Ei enää suurempia työvaatteita – vaan pienempiä! Ja mikä parasta, tunnen itseni 10 vuotta nuoremmaksi

”Itse huomasin, että tuki ja tsemppi mitä muilta keventäjiltä tulee, on äärimmäisen tärkeää, ja ainakin minulle on ollut suuri apu tässä tuloksessa. Nyt en enää tilaa suurempia työvaatteita, vaan pienempiä ja niissä aion myös pysyä ja jos rupeaa puristamaan niin niskaote itsestä vain. Matka jatkuu vielä ainakin 7kg :n verran ja ehkäpä vielä siitäkin muutaman kilon.

Kaikkein parasta on se kun tunnen itseni 10 vuotta nuoremmaksi ja voin jatkaa matkaa kohti 20 kilon pudotusta ja tiedän sen myös saavuttavani, koska olen itsepäinen ihminen ja kun päätän jonkin asian niin sen myös teen.”

Me Keventäjissä emme epäile hetkeäkään, etteikö Sirpa saavuttaisi lopullista tavoitettaan.

Sirpan vinkit painonpudotukseen:

  • Aseta itsellesi realistinen tavoite, mutta ei liian tiukkaa, jotta tavoite on saavutettavissa.
  • Ruokapäiväkirjan pitäminen on kaiken a ja o. Sen kautta saa käsityksen syömästään ravinnosta, sekä oikeista määristä.
  • Keventäjiin liittyminen ja sieltä saatu vertaistuki on korvaamaton apu. Vertaisryhmissä huomasi, että on muitakin, jotka kamppailevat painonsa kanssa.
  • Noudata kalorimääriä ja vaikka repsahduksia tulisikin, niin ei kannata luovuttaa. Leuka ylös ja uudelleen kohti tavoitetta! Paino laskee varmasti, kun noudattaa ohjeita.
  • Valmentajien kannustus ja tuki Keventäjissä auttaa tsemppaamaan ja yrittämään parastaan.
  • Kun aloittaa uuden elämän, ovat ensimmäiset viikot niitä vaikeimpia, mutta se kannattaa tehdä. Säännöllinen syöminen on tärkeintä. Nälkä ei vaivaa, kun syö neljän tunnin välein.
  • Muista, että olet itse vastuussa syömisistäsi ja siitä, että elämänmuutoksesi onnistuu. Asiantuntijoiden apu ja Keventäjien ohjelma tekivät kuitenkin elämäntapamuutoksesta helppoa.

Sirpa ennen ja nyt

 

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest