Kesäksi kuntoon!

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Tänä vuonna heräsin kuitenkin itse suorastaan etsimästä kesäksi kuntoon -kampanjoita ja lupauksia. Eikö nyt sentään joku ottaisi minustakin koppia ja jelppisi nousemaan tästä sata vuotta kestäneestä pimeästä ja suklaanmakuisesta talvesta?

Mistä tämä yllättävä takin kääntäminen oikein johtuu, jäin pohtimaan. Miksi kaipaankin nyt yllättäen pientä kevätboostausta ja potkua takamukselle? Onko niin, että viimeisten parin vuoden aikana monet muut – tärkeämmät ja painavammat – asiat ovat ajaneet kesäkuntokampanjoiden ohi? Eikö kesää vasten keventäminen ole ollut tässä pandemia- ja maailmankaaoksessa oikein pop?

Minä kuitenkin suorastaan huomaan oikein kaipaavani jotain ryhtiliikettä juuri nyt, tänä keväänä. Olen kyllästynyt vellomaan ja elämään alati muuttuvassa hetkessä, jolloin et voi tietää, mitä muutoksia eteen vyöryy vartin päästä. Epävarmuus saa kaipaamaan rutiineja ja pysyvyyttä.

On asioita, joihin me voimme itse vaikuttaa vain hyvin vähän. Se, mihin kuitenkin voimme vaikuttaa on oma elämämme ja siihen liittyvät valinnat. Hallinnan kokemus on keskeinen osa psyykkistä hyvinvointia ja mielen tasapainoa. Ehkä juuri siksi kaipaan juuri nyt niin kovin kesäkuntokampanjaa, joka muistuttaa minua turvallisen tavallisesta elämästä ja menneestä, mutta suuntaa ajatukseni ja katseeni juuri sopivasti toiveikkaaseen tulevaisuuteen.

Olen ihminen, joka kaipaa projekteja, ja tänä keväänä aion kaikista aiempien vuosien antipatioista riippumatta aloittaa oman kesäksi kuntoon -kampanjan. Minun tavoitteeni ei ole näyttää hyvältä rannalla bikineissä, vaan keskittää ajatukset terveisiin elämäntapoihin ja sitten kesän korvalla nauttia tuloksista: keveämmästä olemuksesta, kirkkaasta ihosta, energisemmästä olosta ja kauniisti istuvista vaatteista.

En aio kesäksi kuntoon hinnalla millä hyvällä, vaan maltilla ja nautiskellen. En ajattele kesäksi kuntoon -projektiani maratonina, jonka onnistuminen punnitaan numeroissa ja maaliin pääsyssä. Ajattelen sitä keinona keskittyä merkityksellisiin asioihin, koska sitähän meidän oma hyvinvointimme on. Hyvinvointi heijastuu myös ympäristöön ja rakkaisiimme. Siksi kesäksi kuntoon -kampanjaan pitää suhtautua asiaan kuuluvalla vakavuudella.

Oletko sinä mukana?

  • Nouseeko sinunkin painosi iän myötä?

    Nuorempana minun oli suhteellisen helppo ylläpitää ihannepainoa ja myös tarvittaessa pudottaa muutama kilo, mikäli siihen ilmeni tarvetta. Painoa ei tarvinnut tarkkailla jatkuvasti, päinvastoin. Tuntui, että sitä saattoi syödä melko vapaasti. Toisaalta, jos housut alkoivat kiristää...
  • Mitä voimme oppia teinitähdiltä?

    Hymähdän vinosti, kun näen nuoren ja innokkaan sometähden tai julkkiksen julistavan, että ”Kaikki on mahdollista, kun vaan uskot ittees ja teet töitä unelmies eteen!” Hymähdyksessäni on lempeän hyväksyvää ymmärtämystä nuoruuden vimmalle ja naiiviudelle, mutta toisaalta...
  • Kesäksi kuntoon!

    Minua on aina lähtökohtaisesti ärsyttänyt mediassa pyörivät ”Kesäksi kuntoon!” -kampanjat. Joka vuosi samat lupaukset ja toivon kipinän herättäminen, vasta talviturkeistaan kuoriutuvissa suomalaisissa. Tässäkö sitä pitäisi nyt innostua elämänmuutoksesta, kun pääsiäisen herkut siintävät ihan muutaman viikon...

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest