Vahvempi keskivartalo seisten – miksi sinunkin kannattaa treenata vatsalihaksia pystyasennossa

Kirjoittaja Laura Paavola

Vatsalihasten harjoittaminen seisten voi tarjota useita hyötyjä verrattuna perinteisiin makuuasennossa tehtäviin liikkeisiin. Tässä muutamia syitä, miksi seisten tehtävät vatsalihasliikkeet voivat olla hyvä lisä treeniohjelmaan.

5 syytä treenata vatsalihaksia seisten

  1. Toiminnallisuus: Seisten tehtävät vatsalihasliikkeet jäljittelevät arjen toimintoja ja urheilullisia liikkeitä, joissa keskivartalon lihakset tukevat kehon toimintaa pystyasennossa. Tämä tekee harjoittelusta käytännöllisempää ja parantaa kehonhallintaa jokapäiväisissä liikkeissä.
  2. Koko kehon aktivointi: Seisten tehtävät liikkeet vaativat tasapainon ylläpitämistä ja aktivoi samalla muita lihasryhmiä, kuten jalkoja, selkää ja pakaroita. Tämä lisää harjoittelun tehokkuutta ja auttaa vahvistamaan keskivartalon lisäksi myös muita kehon osia.
  3. Syvien lihasten aktivoiminen: Seisten tehtävät vatsalihasliikkeet pakottavat kehoa stabiloimaan itseään, mikä aktivoi syviä vatsalihaksia (esimerkiksi poikittaista vatsalihasta) tehokkaammin. Tämä voi parantaa ryhtiä ja keskivartalon vakautta.
  4. Vähentää niskan ja selän rasitusta: Perinteiset vatsalihasliikkeet, kuten istumaannousut, voivat aiheuttaa niskan tai alaselän rasitusta väärin suoritettuina. Seisten tehtävät liikkeet vähentävät tätä riskiä, koska niska ja selkä ovat luonnollisemmassa asennossa.
  5. Monipuolisuus ja vaihtelu: Seisten tehtävät vatsalihasliikkeet, kuten vartalonkierto vastuskuminauhalla tai käsipainolla, voivat tuoda vaihtelua treeniin ja aktivoida keskivartaloa eri tavoin kuin perinteiset makuulla tehtävät liikkeet. Tämä voi tehostaa tuloksia ja pitää harjoittelun mielenkiintoisena.

Poimi videolta kolme tehokasta, seisten tehtävää vatsalihasliikettä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Keventäjät (@keventajat) jakama julkaisu

  • Glögit vertailussa: Onko suosikkisi joulun kaloripommi?

    Joulu lähestyy ja glögikausi käy pian kuumimmillaan. Kaupan glögihyllyllä kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä nämä juomat voivat sisältää hurjan määrän kaloreita. Lue, kuinka glögivalintasi vaikuttaa päivittäiseen energiantarpeeseesi. Glögi on suosittu talvijuoma, joka koostuu pääasiassa mehuista,...
  • Tehokas treeni missä vain - vaikka leikkipuistossa! Poimi vinkit

    Tehokas treeni ei vaadi kalliita kuntosalikortteja tai monimutkaisia laitteita, vaan todellisuudessa saat tehtyä kokonaisvaltaisen treenin missä tahansa - jopa leikkipuistossa. Leikkipuistojen penkit, kiipeilytelineet ja keinut tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia hyödyntää omaa kehonpainoa ja ympäristön välineitä. Leikkipuistoissa...
  • Onko sushi terveellistä? Ota nämä seikat huomioon

    Sushi voi olla terveellinen osa tasapainoista ruokavaliota, kunhan valitset oikeat vaihtoehdot ja kiinnität huomiota annoskokoihin sekä lisukkeisiin. Kala ja vihannekset tarjoavat runsaasti proteiinia, omega-3-rasvahappoja sekä vitamiineja, mutta on tärkeää muistaa kiinnittää huomiota myös sushin sisältämän...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest