Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Keventäjien ruoka-asiantuntija Krista Kupariharju valmisti lempeän tulista kalkkuna-juureschiliä. Hän muistuttaa, että yrtit ovat hyvä keino korvata suolaa ruoassa.
– Yrteillä voi kätevästi korvata suolan määrää. Niin ihania kuin sormisuolat ja muut erikoissuolat ovatkin, niitä tulee helposti käytettyä joka välissä, jos suolaa käyttää sekä maustamisvaiheessa että ruoan päällä. Yrtit ovat siis yksi tapa hillitä suolankäyttöä.
Myös chiliä kannattaa suosia ruoassa.
– Tähän aikaan vuodesta chili on ihanan lämmittävä mauste. Kyllähän se myös jonkin verran kiihdyttää aineenvaihduntaa, vaikkei se mikään ihmeellinen laihdutuslääke olekaan. Mutta annoskoot pysyvät maltillisina, jos ruoka on kovin tulista, ruoka-asiantuntija vinkkaa.
Katso Kristan vierailu ja ohje kalkkuna-juureschiliin videolta. Reseptin löydät kokonaisuudessaan
- täältä. 🔒 Keventäjien jäsenille