Tämä keino polttaa vatsamakkaroita tehokkaasti

Lenkkeilijän kannattaa juostessaan tehdä ajoittaisia sprinttejä sen sijaan, että hölkkää ainoastaan pitkän aikaa tasaista tahtia, jos hän haluaa polttaa vatsan ja sisäelimien ympärille kertyvää rasvaa tehokkaasti. Tuore tutkimus paljastaa, että lyhytkestoinen mutta raskas liikunta tuottaa tehokkaammin tuloksia kuin rauhallinen ja pitkäkestoinen liikunta.

Tutkimuksessa ylipainoiset miehet juoksivat kahdeksan sekunnin väliajoin spurtteja yhteensä 20 minuutin ajan kolmesti viikossa. Tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt pudottivat kahdessatoista viikossa 1,8 kiloa rasvaa ja heidän lihasmassansa kasvoi 1,2 kilolla. Terveyden kannalta merkittävin huomio on kuitenkin se, että tutkimuksen aikana miesten sisäelinten ympärille kertynyt rasva väheni 17 prosenttia.

Samoihin tuloksiin pääseminen tasaista tahtia lenkkeilemällä vaatisi tutkijoiden mukaan seitsemän tuntia liikuntaa viikossa yhteensä 14 viikon ajan. Vauhdista ja liikunnan rytmistä huolimatta lenkkeilyä pidetään tehokkaampana tapana vatsarasvan kukistamisessa kuin esimerkiksi voima- tai kestävyysharjoittelua.

Painonhallitsija voi halutessaan lisätä liikuntaohjelmaansa kovatehoisempia harjoituksia tekemällä matalatehoisten treenien lisäksi 1-2 kertaa viikossa raskaampia intervalliharjoituksia, joissa liikkuu täydellä teholla noin 30 sekuntia ja huilii sen jälkeen 1,5–2 minuuttia. Sama harjoitus kannattaa toistaa noin 4-6 kertaa.

Lähde: everydayhealth

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest