12 kiloa keventänyt Miija: ”Enää en keksi tekosyitä”

Teini-ikäinen Miija oli pienikokoinen tyttö. Kilot kerääntyivät salakavalasti, kun hän alkoi 17-vuotiaana seurustella nykyisen miehensä kanssa. Herkutteluhetket oman kullan kainalossa kostautuivat ja Miija ajautui laihdutuskierteeseen. Useita vuosia paino sahasi ylös ja alas, kunnes tasapaino vihdoin löytyi. Elämänhallinnassa Miijaa auttoivat Keventäjät ja oma kuntovalmentaja, jota urheilua rakastava nainen tapaa kerran kuukaudessa.

Keventäjiin Miija liittyi ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten. Ensimmäinen laihdutusyritys kuitenkin kariutui, kuten oli tapahtunut monta kertaa aikaisemmin. Kun Miija repsahti, hän unohti nopeasti terveelliset elämäntavat. Motivaatio lopulliseen elämänmuutokseen löytyi viime syksynä, kun Miija huomasi lihoneensa lisää ja olevansa niin väsynyt, että jopa omien lasten kanssa leikkiminen otti voimille. ”Minuun iski pakokauhu. Oli taas pakko liittyä Keventäjiin”, Miija kertoo.

Laihduttamisen apuna toimi etenkin Keventäjien ruokapäiväkirja. Painonhallinnasta tuli helppoa, kun keventämisen karikot löytyivät listaamalla syödyt ruoat päiväkirjaan. Tuloksia tuli nopeasti, mutta talvella painonpudotus pysähtyi. Tämä ei ollut useita kertoja laihduttaneelle Miijalle yllätys. ”Jumivaihe tulee aina. Tällä kertaa en kuitenkaan antanut periksi”, Miija kertoo.

Hän palkkasi itselleen kuntovalmentajan, joka tekee Miijalle kerran kuukaudessa kehonkoostumusmittauksen ja neuvoo treenaamisessa ja ravintoasioissa. Tsemppi pysyy hyvin yllä, sillä valmentajan eteen ei kehtaa mennä huonosti harjoitelleena. Lenkkipolku, spinnning, zumba tai kuntosali kutsuvat Miijaa ainakin kolme kertaa viikossa. ”Olen aina ollut urheilullinen, mutta nykyään olen aivan koukussa liikuntaan. Liikkumaan on usein päästävä heti kuudelta aamulla”, Miija kertoo.

Kiloja on karissut viime syksystä jo 12, mutta Miia ei aio lopettaa tähän. ”Olen vasta puolessa välissä”, hän sanoo. Aikarajaa Miija ei ole keventämiselleen asettanut, sillä liian tiukka dieetti ei sovi hänelle. Terveellisistä elämäntavoista on kuitenkin tullut Miijalle niin tärkeitä, että hän on varma onnistumisestaan. ”Lopetin neljä vuotta sitten tupakanpolton ja nyt minulla on yhtä päättäväinen olo kuin silloin. En keksi enää yhtään tekosyytä, miksi en voisi onnistua”, Miija iloitsee.

Miijalle tärkeää on liikunnan ohella oikeanlainen ruokavalio. Keventäjissä hän oppi vähentämään hiilihydraatteja, pienentämään annoskokoa ja ajoittamaan herkutteluhetket vain viikonloppuihin. Myös pelkkä kaloreihin tuijottaminen loppui. ”Enää en ajattele, että on ihan sama mitä syön, kunhan kalorit pysyvät sallituissa rajoissa. Nyt myös ruoan laatu on parantunut. Ja repsahdusten jälkeen osaan skarpata nopeammin”, hän sanoo.

Kotona Miijaa tsemppaa oma mies, joka huomauttaa, jos vaimon annoskoot suurenevat salakavalasti: ”Saatan aluksi loukkaantua mieheni huomautuksesta, mutta sitten tajuan hänen olevan oikeassa. Lähipiirin kannustuksella on tosi paljon merkitystä.”

Keventäminen on tuonut Miijalle sutjakamman vartalon ja valinnanvaraa vaatekaupoissa, mutta tärkeintä on kasvanut energiamäärä. Nykyisin Miija jaksaa taas touhuta illat lastensa kanssa. ”Myös työpäivät sujuvat nykyään kevyemmin”, myymäläpäällikkönä työskentelevä nainen sanoo. Muita kilojensa kanssa tuskailevia Miija haluaa tsempata sanomalla, että keventäminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja periksiantamattomuutta. ”Jokainen pudotettu kilo tuo lisää energiaa ja elinvuosia”, Miija kannustaa.

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest