18 kg laihduttanut Liisa – ”Keventäjistä tuli pitkäaikainen seuralainen”

Se oli se tyypillinen tarina. Kahden lapsen saaminen jätti Liisalle kymmenen liikakiloa ja seuraava kymmenen kiloa kertyi kuin itsestään. Lopputuloksena oli ylipainoinen, väsynyt ja huonovointinen ihminen. ”Se oli raskasta aikaa. Ihmiset suhtautuivat minuun aivan eri tavalla. Minusta näki päälle päin, etten voi hyvin”, Liisa huokaisee. Tämän jälkeen Liisan tarina ei ole enää perin tavallinen. Hän loukkasi polvensa ja sai lääkäriltä määräyksen liikkua enemmän. Samalla Liisa päätti laittaa myös ruokavalionsa remonttiin. Keventäjien avulla hän onnistui.

Laihdutus oli Keventäjien avulla helppoa. Tämä ei ollut entiselle jojo-laihduttajalle mikään itsestäänselvyys. Aiemmin Liisa oli kokeillut lukuisia dieettejä ja laihtunutkin, mutta kilot palasivat takaisin, usein kaksinkertaisena. Vasta Keventäjiin liittyminen opetti Liisalle, kuinka laihdutetaan järkevästi. ”Kokemukseni perusteella voin sanoa muille laihduttajille, ettei kannata tavoitella liian nopeita tuloksia liian lyhyessä ajassa. Minulla on kokemusta ihmedieeteistä. Niillä kiloja saa kyllä nopeasti pois, mutta ne tulevat myös nopeasti takaisin”, Liisa hymähtää.

Vähemmän hiilihydraatteja

Liisa painottaa, että keventämisessä on kysymys ihan oikeasta elämänmuutoksesta, jonka eteen joutuu tekemään työtä. Myös surutyöhön on aihetta, Liisa paljastaa. ”Olin aiemmin hampurilaisten suurkuluttaja. Enää roskaruokaa ei tee mieli, mutta joskus katson kateellisena vierestä, kun kaverit syövät hampurilaisia”, hän kertoo.

Heikkoina hetkinä Liisan tarvitsee vain muistuttaa itseään, kuinka hyvä olo hänellä on verrattuna entiseen elämäänsä. Jos paino jostakin syystä nousee, hän liittyy uudelleen Keventäjiin. ”Minulle ei riitä sellainen painonpudotusklubi, jossa tavataan esimerkiksi kerran viikossa. Nettiin voin mennä juuri silloin kun haluan ja olla siellä miten pitkään tahansa”, Liisa sanoo. Keventäjien avulla Liisa voi suunnitella terveellisiä ja herkullisia aterioita. Neljä vuotta painoaan tarkkaillut nainen alkaa olla jo aika haka terveysasioissa. ”Syön nykyään vähemmän hiilihydraatteja. Olen oppinut jättämään työpaikkaruokalassakin leivän ja perunan pois”, Liisa mainitsee.

Kokonaan hän ei ole herkuttelua jättänyt. Esimerkiksi pitsan Liisa leipoo oman reseptinsä mukaan. ”Käytän pitsapohjaan mantelijauhoja, joissa on hyvin vähän hiilihydraatteja. Täytteeksi laitan kalkkunan jauhelihaa, tomaattia ja kevytjuustoa, jossa on vain kymmenen prosenttia rasvaa. Kun herkuttelen, syön tummaa suklaata. Onneksi sitä ei voi syödä paljon kerrallaan”, Liisa kertoo.

Ruokapäiväkirja helpottaa painonhallintaa

Liisa kuvailee itseään itsenäiseksi keventäjäksi, joka ei tarvitse avukseen ryhmän tukea tai keskustelupalstoja. Sen sijaan Keventäjien ammattilaisohjeet, reseptit ja etenkin ruokapäiväkirjan kirjoittaminen ovat hänelle korvaamaton apu. ”Päiväkirja on minulle kaikkein tärkein apuväline. Kun listaan syömiäni ruokia ylös, opin samalla, miten minun pitäisi syödä terveellisemmin”, Liisa kertoo.

Tsemppiä Liisa kaipaa etenkin lenkkipolulle. Hän tunnustautuu kausiliikkujaksi, jonka on toisinaan vaikea saada itseään liikkeelle. ”Kun liikun, lähden kuntosalille, lenkkipolulle tai vesiliikkumaan jo aamukuudelta. Minulla on selässä välilevyn pullistuma ja joudun välillä lepäämään. Vuodelevon jälkeen olen kuitenkin entistä motivoituneempi urheilemaan”, Liisa paljastaa.

Terveys on paras lahja

Parasta uudessa keveämmässä elämässä on Liisan mielestä lisääntynyt terveys. ”Kaikki arvoni ovat nykyään huisin hyvät. Aikaisemmin sokeriarvoni olivat ylärajoilla, mikä oli huolestuttavaa, sillä suvussamme on sokeritautia”, hän kertoo. Kylkiäisinä laihtuminen on tuonut lisää iloa elämään ja valinnanvaraa vaateostoksille. Myös mukavat kommentit lämmittävät mieltä. ”Minulle tullaan vieläkin sanomaan, että oletpa sinä laihtunut. Se tuntuu kivalta, vaikka ihmetyttää, eivätkö ihmiset ole huomanneet sitä aikaisemmin”, Liisa sanoo. Liisa haluaa viedä keventämisen ilosanomaa eteenpäin. ”Kannustan kaikkia, jotka päättävät tehdä elämäntapamuutoksen. Olo on kevyempi ja kivempi. Sen tietää sitten, kun tavoitteeseensa on päässyt”, Liisa sanoo ja hymyilee.

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest