Johanna lopetti jojoilun Keventäjien avulla

–”Täytin juuri 48 vuotta ja olen elämäni parhaimmassa kunnossa”, Johanna hehkuttaa. Sen kyllä huomaa: Johanna huokuu itseluottamusta ja näyttää upealta. Uusi vartalonmyötäinen mekko istuu päällä ja imartelee ryhdikästä olemusta.

Johanna harrastaa käsitöitä, tekee pitkiä kävelylenkkejä, pyöräilee ja käy salilla 5-6 kertaa viikossa. Miten ihmeessä kiireinen kiinteistönvälittäjä ehtii tätä kaikkea? –”Se on valintakysymys miten haluaa aikansa käyttää. Mun elämänfilosofia on selkeä: turha stressata sellaisesta, johon ei voi itse vaikuttaa. Omaan hyvinvointiin voi ja kannattaa vaikuttaa”, Johanna vakuuttaa. –”Oman kodin ja työpaikan jälkeen sali on mulle kolmas koti. Olen käynyt siellä säännöllisesti jo puolitoista vuotta, yleensä aamuisin ennen töihin menoa. Lapset ovat jo onneksi lähes aikuisia ja osaavat itse huolehtia aamutoimistaan. Teen paljon iltoja ja viikonloppuja, joten aamutreenaus sopii mulle hyvin.  Olen on-off -ihminen, joka tekee täysillä, mutta ottaa sitten ihan rennosti. Vapaa-aikana nautin eniten siitä, kun voin heittää kotivaatteet päälle, löhötä sohvalla tv:tä katsoen ja neuloa villasukkia”, Johanna nauraa.

Ruokapäiväkirja apuna muutoksessa

Kahvilan vitriinissä komeilee ihania makeita herkkuja, joita tyydymme molemmat vain katsomaan. Onko Johannalla ruokavalio kunnossa? Miten on herkuttelun laita? –”Terveellinen syöminen on mulle ihan luontevaa. Jos nyt juhlistin synttäreitäni kinuskikakulla, niin seuraavana päivänä jatkoin vanhalla hyvällä mallilla eli aamiaisella puuroa, marjoja ja raejuustoa. Kyllä herkutella saa, mutta harvoin ja harkitusti”, Johanna kertoo.

Muistelemme Keventäjien Kevätremppa -projektia, johon Johanna osallistui mielessään ikuisen laihduttamisen ja jojoilun lopettaminen. ”Ruokapäiväkirja on ihan paras laihduttaja! Siitä näkee niin hyvin mitä syö ja mitä kannattaa jättää pois, että laihtuu. Laihduttaminen on helppoa, mutta se omassa hyvässä painossa pysyminen on se haastavin osuus”, Johanna tietää. Kevätrempan alussa ja lopussa osallistujien kunto testattiin Lohjan Kisakalliossa. ”Ensimmäinen pyöräergometritesti, jossa testataan kestävyyskuntoa, jouduttiin osaltani keskeyttämään, koska syke nousi liian korkealle. Kuuden kuukauden kuluttua ihmeteltiin millä olin saanut kuntotasoni niin huimasti nousemaan. Kävelemällä, oli vastaukseni. Totuuden nimessä en ollut tehnyt mitään muuta kuin kävellyt säännöllisesti pitkiä lenkkejä. Sehän siinä niin ihanaa onkin, että kun alkaa liikkua ja pitää itsestään huolta niin tuloksia syntyy aika nopeasti. Ei tarvitse pusertaa vuosia vaan jo ihan parissa kuukaudessa huomaa selkeän eron jaksamisessaan”, Johanna innostuu.

Motivaattorina oma peilikuva

Onko Johannalla vielä painonpudotustavoitteita? ”On, mutta ei siitä sen enempää, hän vastaa. Monet sanovat laihduttavansa terveyden takia, mikä on tietysti erittäin tärkeä asia, mutta kyllä se oma ulkonäkö on ihan yhtä merkittävä syy. En todellakaan tavoittele mitään mallinmittoja vaan haluan, että musta näkyy se, että pidän itsestäni huolta”, hän vastaa.

Johanna on mukana liikuntakeskuksen järjestämässä elämäntapavalmennuksessa, jossa osallistutaan ravitsemusluennoille ja harjoitellaan ohjaajan kanssa. Aikaisemmassa elämässään hän on toiminut itsekin ryhmänvetäjänä Painonvartijoissa. Minulle ja muille hän suosittelee kahvakuulatreenejä; niillä saa mukavasti harjoitettua lihaskuntoa ja työstettyä erityisesti keskivartaloa. Täytyypä kokeilla.

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest