Mitä kuuluu, Keventäjät-Mia?

–”Palasimme juuri mieheni kanssa viikon Barcelonan reissulta, jossa olimme rentoutumassa rankan kevään päätteeksi. Työstressi tuntuu kropassa ja näkyy pikkuisen myös vaa’alla. Kesäksi pitäisi pudottaa 2-3 kiloa. Muuten olen pysynyt hyvin tavoitepainossani”, Mia kertoo. ”Välillä on ollut tosi vaikeaa pitää kiinni säännöllisestä ruokarytmistä, joka on painon kannalta ihan olennainen asia. Pitkät työpäivät saattavat venyttää ateriavälejä kohtuuttomasti ja johtavat iltasyömiseen, jossa annoskoot ovat sitten liian suuria”, hän harmittelee.

Mia laihdutti testiryhmäaikanaan pelkästään ruokavaliolla; liikuntaan ei kiireisellä naisella ollut aikaa. –”Työt ja opiskelu samaan aikaan ovat pari vuotta pitäneet kalenterin varsin täytenä. Nyt saan opiskelun viimein päätökseen ja silloin jää enemmän aikaa myös liikunnalle. Lähettyville avattiin uusi uimahalli, jonka kuntosalilla ja vesijuoksussa käyn viikonloppuisin, ja jatkossa varmaan useamminkin. Ja onhan mulla tuo ikioma lenkittäjä eli Poppis-koira”, Mia nauraa. Mia kertoo vähentäneensä hiilihydraatteja ja on jättänyt lähes kokonaan leivän, perunan, pastan ja riisin syömisen. Hänellä on keliakia ja laktoosi-intoleranssi, jotka asettavat omat haasteensa ruokavalioon. ”Tutkin aika tarkkaan tuoteselosteita. Esimerkiksi gluteenittomat leivät sisältävät aika paljon valkoisia jauhoja ja muuta ei niin terveellistä ainesta. Ja miten monissa ruoka-aineissa on sokeria! Joskus tuntuu, että meille pakkosyötetään sitä, ja sokeriinhan jää niin helposti koukkuun. Minulle ainakin haastavinta on pitää näpit erossa karkeista. Olen tehnyt siedätyshoitoa kokeilemalla totaalista karkkilakkoa. Nykyään pystynkin jo aika hyvin sivuuttamaan karkkihyllyt kaupassa. Kesän grillikausi on sitten seuraava haastava paikka kaikkine ihanine grilliherkkuineen ja jäätelöineen”, Mia huokaa. Mia on kuitenkin onnistunut opettelemaan itselleen sopivan ruokavalion. Lautaselle valikoituu paljon terveellisiä asioita: yli puolet kasviksia, laadukasta lihaa tms. proteiinia ja vähemmän huonoja hiilihydraatteja. –”Välillä kroppa suorastaan hinkuu kasviksia ja salaattia”, hän vakuuttaa.

Keventäjät-jäsenyys pitää ruodussa

Mia kokee, että ”jäsenyys velvoittaa” ja on siksi päättänyt pysyä Keventäjien jäsenenä, vaikka käykin palvelussa vain harvakseltaan. –”Vuosi sitten täytin päiväkirjaa tunnollisesti päivittäin. Päiväkirja on hyvä työkalu laihduttajalle. Nykyään seuraan Keventäjiä enimmäkseen facebookissa ja tykkään erityisesti Anette Palssan linkkivinkeistä. Teen joskus itselleni ns. pistokokeita syöttämällä ateriat päiväkirjaan nähdäkseni missä mennään”, hän kertoo.

”Ihannepainossa pysyminen on toisinaan aika rankkaa”, Mia toteaa. –”Vaatii kyllä töitä, ettei paino ala kertyä takaisin. Mitä vanhemmaksi tulee sitä helpommin sitä saattaa huomata, että housunkaulus alkaa kiristää, mutta ei ehkä osaa puuttua siihen riittävän ajoissa. Itse olen päättänyt, etten palaa enää ylipainoiseksi. Olen löytänyt hyvän itselleni toimivan ruokavalion, jota pystyn noudattamaan loppuelämäni”, hän tietää.

Siinä varmasti onnistuneen painonhallinnan salaisuus: luja päätös ja hyvät toimivat tavat osaksi jokapäiväistä elämää. Vaaka kaveriksi pitämään kartalla omasta tilanteestaan ja korjausliikkeen tekeminen ajoissa, jos homma alkaa luisua vanhoihin kuvioihin. Näillä periaatteilla Mia onnistuu varmasti pysymään ihannepainossaan vastakin!

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest