Keventäjien avulla onnistunut Tuija: ”Hitaasti mutta varmasti”

Muutosvalmennuksen alussa

Elämäntilanteeni on hyvä ja perheeseeni kuuluu tällä hetkellä vain mies, lapset ovat lentäneet pois pesästä. Nivelrikkoni vaatii kohta leikkauksen ja sen vuoksi paino pitää olla alle 90 kg (nyt se on yli 100 kg). Olin aikaisemmin normaalipainoinen, sitten jäin työttömäksi ja paino nousi reilusti. Töissä sain painon pysymään kurissa kun piti olla edustavan näköinen. Jatkossa tavoittelen elämänhallintaa ja sitä, että olisin ihmisennäköinen. En halua olla laiha, kun kuitenkin olen jo 58-vuotias.

Muutosvalmennus jatkuu

Aluksi Keventäjissä paino putosi, mutta nyt se on jämähtänyt ja tullut lisääkin. En halua laskea kaloreita, mutta haluan seurata mitä sinne suuhun uppoaa… näet kun menee ihan huomaamatta. Keventäjissä on se hyvä, että kun kirjaa syömiset, ohjelma kertoo saman tien missä mennään, ja on pakko katsoa mitä syö. Iltasyöminen on se mun heikkous, menee leipää, jäätelöä, suklaata…

Lisäksi sairastan 2-tyypin diabetesta, eikä auta päästää sokeria liian alas. Tasapaino on sokerin suhteen aika hyvä. Ennen D2:ta pidin pitkiä taukoja ruokailussa. Mun täytyy pitää huolta välipaloista diabeteksen takia, etteivät sokerit putoa liian alas. Keventäjien psykologi neuvoi lisäämään salaattilounaisiini leipää ja nyt koen, että pysyn kylläisempänä pitempään, annos on tuhdimpi ja vastaa oikeaa ruoka-annosta.

Muutosvalmennuksen loppuvaiheessa

Olen nyt syksyn ajan käynyt kuntosalilla 3 kk, ja edelleen tykkään, tosin innostus on hiukan kuivanut, kun joutuu niin kamalasti riisumaan ja pukemaan vaatteita. Pitäisi saunan jälkeen saada lämpö pysymään myös tuulisella bussipysäkillä. Paino on ehkä vähentynyt 2…3 kg, töissä sanovat mun laihtuneen… Uskon, että tää kuntosali tekee mulle hyvää, on tehty oma ohjelma syyskuun lopussa ja on tarkoitus päivittää sitä vielä ennen joulua. Tavoitteeni kuntosalilla: ei välttämättä nuorekasta kroppaa, vaan ns. allit pienemmäksi ja jalkoihin voimaa (tarvitaan mikäli menen jossain vaiheessa tekonivelleikkaukseen). Koen itseni kyllä nuorekkaammaksi käytyäni salilla. Samassa paikassa käy iso osa mun työkavereitani, tosin nuorempia kuin minä, mutta se ei haittaa. Jatkossa uskon, että paino putoaa edelleen ja että varsinkin kiinteydyn. Painon pudotus on sivutuote… hitaasti mutta varmasti!

Keventäjien psykologi kommentoi

Tuijan tarinassa korostuu hitaan ja pitkään jatkuvan muutoksen voima! Uudesta kevättakista lähdettiin liikkeelle ja joulun alla muokattiin jo omaa kuntosaliohjelmaa uudestaan… Paremman elämänhallinnan, säännöllisen ja monipuolisen syömisen sekä liikunnan ohessa painokin ”pääsi” taas laskemaan! Perussairaudet huomioiden (diabetes ja nivelrikko) Tuija on edennyt puolessa vuodessa aivan huimasti. Hän korosti ohjauksen alussa viisaasti sitä, miten nykyinen vakaa elämäntilanne mahdollistaa tämäntyyppisen elämänmuutoksen. Usein lähtötilanne on henkisesti melko kuormittava ja tavoitteet ehkä liian vaativia suhteessa siihen. Tässä tapauksessa tilanne oli toinen. Tuijan aktiivinen ote omaan hyvinvointiin sekä rehellinen tapa arvioida omaa elämäntapaa antaa ehkä uskoa muillekin, joilla paino välillä kääntyy nousuun.

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest