Suurimmasta pudottajasta tuttu Sini: ”Nyt haluan onnistua painonhallinnassa pysyvästi”

Sini Rantanen, 40, tavoittelee Keventäjien avulla lopullista elämänmuutosta ja ennen kaikkea kuntoremonttia. Sini nousi julkisuuteen, kun hän vuonna 2005 tuli kolmanneksi Suurin pudottaja -ohjelmassa laihdutettuaan lähes kolmekymmentä kiloa. Pari vuotta myöhemmin Sini juonsi ohjelmaa ja painoi edelleen saman verran, noin 70 kiloa. Vuosien mittaan Sinin paino on päässyt kuitenkin hieman nousemaan ja liikunta on jäänyt vähemmälle, joten hän päätti ryhtyä uuteen kunnonkohennusprojektiin. ”Täytin viime joulukuussa 40 vuotta ja tuntuu siltä, että nyt on hyvä aika tehdä se viimeinen ja lopullinen ryhtiliike. Iän myötä painon pudottaminen käy aina vain vaikeammaksi, joten neljäkymmentä tuntuu hyvältä rajapyykiltä sille, että alkaa lopullisesti miettiä kunnonkohotusta ja siihen liittyvää terveellistä ruokaa”, Sini pohtii.

Hän kertoo tavoittelevansa kevään aikana noin kymmenen kilon painonpudotusta, mutta vielä tärkeämmäksi tavoitteeksi hän listaa parempaan kuntoon pääsemisen ja voiman kasvattamisen sekä mahdollisesti myös kivuliaiden selkävaivojen lievittymisen. –”Tarkoitus on aloittaa liikunta entistä tavoitteellisemmin ja ruveta samalla hieman katsomaan omaa lautasta ja sen sisältöä. Kaikkein tärkein tavoite on silti kunnon ja lihaskunnon kasvattaminen. Samalla kun lihasmassa kasvaa, niin lihakset myös polttavat enemmän rasvaa. Kun kunto pysyy yllä, niin sitä kautta tulee myös laihtuminen”, Sini toteaa.

Liikunta on kuulunut Sinin elämään jonkin verran aina, joinakin aikoina ja toisinaan vähemmän: nainen on nuorena joukkuevoimistellut SM-tasolla ja nykyäänkin harrastuksiin kuuluu muun muassa uiminen sekä koiran kanssa liikkuminen. –”Haluaisin saada lisää ketteryyttä ja säilyttää kehonhallinnan, Silloin on huomattavasti helpompaa käydä rinteessä laskettelemassa, luistelemassa ja tehdä muutenkin mitä haluaa, ilman turhaa väsähtämistä”, hän toteaa.

Haasteena pitkäjänteisyys

Taustansa takia Sinillä on paljon kokemusta ja tietoa painonpudotuksesta, ja hän on onnistunut laihduttamisessa monta kertaa ennenkin. Suurimmaksi haasteeksi nainen listaakin monelle tutun ongelman, elämänmuutosten pitkäjänteisyyden. –”Kun pudotin painoa Suurimmassa pudottajassa, treenasin kaksi kertaa päivässä. Sellaista tahtia on mahdoton ylläpitää normaalissa arjessa. Nautin hyvästä ruuasta ja tykkään joskus juhlia, kokata kavereille sekä syödä välillä juustoa ja juoda punaviiniä. Nyt tarkoitus on jatkaa liikuntaa ja korjata ruokavaliota niin, että muutokset jäävät pysyväksi osaksi elämää eivätkä enää ole ainoastaan kuuriluontoisia”, Sini kertoo. –”Pitkäkestoisuus on minulle haaste. Se on nähty, että sisulla pystyn kyllä laihduttamaan, mutta se pitkäjänteisyys on aina ollut minulle haasteellista. Nyt en saisi masentua siitä, jos paino ei putoakaan koko ajan”, hän myöntää.

Tällä kertaa pudotettava kilomäärä ei olekaan sopusuhtaisen Sinin suurin päämäärä, vaan kuntoremontista ja terveistä elämäntavoista haaveileva nainen tavoittelee pysyvyyttä ja ennen kaikkea terveellisiä tottumuksia loppuelämäkseen. –”Mielestäni asioiden ei tarvitse olla huonosti, ennen kuin niiden eteen alkaa toimia. Kun terveysongelmat ovat jo iskeneet, niihin on vaikeampi puuttua. Jos on ajoissa liikenteessä, samalla ehkäisee näitä vaivoja ennalta. Ja toisaalta jos joku laihduttaa vaikkapa vain ulkonäön vuoksi, sitäkään ei saisi väheksyä. Se on motivaatiotekijä siinä missä muutkin”, Sini summaa.

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest