Japanilaisten hoikkuuden salaisuus löytyy ruoasta – syötkö sinäkin näin?

Japanilaisen keittokirjan kirjoittanut Makiko Sano avasi Shape.comille japanilaisen, terveellisen ruokavalion perusteita.

Tasapainota

Japanilaiset eivät välttämättä laske kaloreita, mutta silti he miettivät ruokailujaan järkevästi. Jos aamupala on tuhti ja runsas, on lounaaksi luonnollista valita kevyempi vaihtoehto, kuten lounassalaatti.

Jos taas illalla on tiedossa hampurilainen ravintolassa, ovat seuraavan päivät ateriat kevyempiä. Keittokirjailijan mukaan toimintamalli tulee automaattiseksi, kun siihen totuttelee.

Kokkaa monipuolisesti

Japanilaisten periaatteiden mukaan syömisessä kannattaa noudattaa periaatetta ”syö usein, mutta vähän kerrallaan”. Ateria sisältää aina monia erilaisia, värikkäitä kasviksia, joiden lisäksi lautasella on hiilihydraatteja, kuten riisiä, ja proteiinia, kuten kalaa.

Kasvisten runsas määrä keventää ateriaa, ja kun kasviksia on lautasella useampaa sorttia, on ateria monipuolinen. Valitse lautaselle eri värien kirjoa ja muista, ettei ruoan tarvitse olla monimutkaista. Monille kasviksille riittää höyrytys, toiset eivät vaadi sitäkään.

Keskity

Aterioinnille on myös aina tärkeä varata aikaa. Ruokailu ei tapahdu paikasta toiseen juostessa, vaan sille otetaan aikaa. Lennossa syödessä on vaikeampi pitää mielessä, mitä kaikkea suuhun on päivän mittaan tullut pistettyä, jolloin päivittäisen energiansaannin määrää on vaikeampi tasapainottaa.

Kuuntele itseäsi

Kiinnitä huomiota myös omaan oloosi. Jos lounas antaa sinulle virkeyttä ja energiaa, olet valinnut aterian hyvin. Väsymys ja vetämätön olo puolestaan kielivät siitä, ettei ravitsemuksellisesti lounas ole ollut ihanteellinen.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest