Pidä lounassalaatti kevyenä – varo näitä täytteitä!

Ensinnäkin salaatin on hyvä sisältää proteiinia, jotta lounas pitäisi kunnolla nälkää. Sen lisäksi siinä on järkevää käyttää pehmeistä rasvoista tehtyä kastiketta, kuten sitruunalla tai yrteillä maustettua oliiviöljyä. Jotta salaatista ei kuitenkaan tulisi salakavalaa kaloripommia, on tiettyjen täytteiden kanssa syytä olla tarkkana.

Kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät sisältävät runsaasti energiaa ja sokeria, joten niiden kanssa ei kannata liioitella. Jos kaipaat salaattiisi makeutta, kokeile lisätä kuivattujen hedelmien sijasta esimerkiksi kourallinen tuoreita viinirypäleitä, omenaa, greippiä tai appelsiinia. Kesällä myös tuoreet mansikat sopivat hyvin salaatin joukkoon.

Suolapähkinät

Pähkinät ovat terveellinen lisä salaattiin, mutta suolatut versiot kannattaa jättää vitriiniin. Suola turvottaa, ja suomalaiset saavat sitä ravinnostaan keskimäärin jatkuvasti liikaa.

Kermaiset salaatinkastikkeet

Kermaiset salaatinkastikkeet ovat kaloripommeja, jotka usein sisältävät myös tyydyttynyttä rasvaa. Kermaisissa, täyteläisissä salaatinkastikkeissa on usein myös runsaasti sokeria.

Rasvattomat salaatinkastikkeet

Jos aiot ostaa vähärasvaiseksi tai jopa lähes rasvattomaksi itseään mainostavan salaatinkastikkeen, kannattaa tarkistaa ainesosaluettelo sokerin varalta. Usein rasvaa korvataan sokerilla, mikä ei tee kastikkeesta sen terveellisempää.

Krutongit

Älä liioittele krutonkien kanssa. Terveellisimmät krutongit saat, kun teet ne itse täysjyväleivästä tai ruisleivästä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest