Oudot dieetit valloittavat maailmalla – voivatko nämä edes olla totta?

Kun painon haluaa laskevan nopeasti, on helppo sortua mitä ihmeellisimpiin ihmedieetteihin. Listasimme oudot dieetit ja muistutamme, ettei näitä kannata kokeilla kotona!

Vauvanruokadieetti

Vauvanruokadieetillä tavallinen ruoka korvataan vauvansoseilla. Päivän aterioista vain yksi saa olla normaalia, ei-soseutettua ruokaa, muuten energiansaanti hoidetaan vauvansoseilla. Dieetti perustuu kalorivajeeseen, joka syntyy vauvanruokia nauttimalla. Vauvoille tarkoitetut annokset eivät luonnollisesti sisällä yhtä paljon energiaa kuin aikuisen normaali annos.

Tuki hajuaistisi -dieetti

Tällä dieetillä nenä peitetään esimerkiksi pyykkipojalla aina ruokaillessa, jotta ruoan tuoksu ja aromit eivät pääse nenään. Tämä heikentää ruoasta saatavaa nautintoa ja ruokahalua, ja kun ruoka ei maistu yhtä hyvälle kuin ennen, pienentyvät annoskoot luonnollisesti, uskovat dieetin kannattajat.

Jäädieetti

Miltä kuulostaisi juoda päivittäin litra jäitä antaen niiden sulaa hitaasti suussa ennen nielemistä? Jäädieetin puoltajat uskovat, että jäiden sulattaminen suussa kuluttaa runsaasti kaloreita. Veden juominen toki on hyvä idea, mutta jäiden mutustelu tuskin käytännössä vähentää ruokahalua tai saa millään tavoin laihtumaan.

Nenäliinadieetti

Tällä dieetillä on tarkoitus syödä nenäliinoja. Kyllä, luit oikein. Paperista kääritään viisi palloa, jotka dipataan appelsiinimehuun tai limuun ja syödään sitten yhdeltä istumalta. Tarkoituksena on täyttää vatsa talouspaperilla, jolloin mieli ei enää tee energiapitoista, päivän kalorisaantia kerryttävää ruokaa. Tätä dieettiä ei missään nimessä kannata kokeilla kotona.

Jäätelödieetti

Jäätelödieetillä syödään pelkkää jäätelöä, mutta ei mitä tahansa kylmää herkkua, vaan tiettyä, kookoskermasta ja hunajasta tehtyä herkkua. Jäätelöä syödään päivässä 2,3 litraa. Jäätelödieetin sanotaan laihduttavan, ja kannattajat iloitsevat siitä, että dieetillä saa syödä jäätelöä, ja vain jäätelöä.

Samppanjadieetti

Samppanjadieetillä on tarkoitus juoda päivässä 1–2 lasia samppanjaa. Mikään ruoka ei ole täysin kiellettyä, mutta tavoitteena on syödä laadukasta, ravinteikasta ja maukasta ruokaa, yhteensä noin 1200–1400 kalorin verran päivässä. Perustaja onkin kehottanut tilaamaan ruoaksi hampurilaisen ja virvoitusjuoman sijasta esimerkiksi lohibagelin ja samppanjaa.

Pysyvää painonpudotusta tavoittelevan ei kannata sortua ihmedieetteihin. Keventäjät perustuu parhaisiin käytäntöihin, joita terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat. Liity Keventäjiin nyt!

Lähde: Cosmopolitan

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest