Kesän kevyet mansikkareseptit!

Mansikat säilyvät hyvinä vain pari päivää oston jälkeen. Itsepoimitut ehkä vähän pidempään. Säilytä tuoreet mansikat jääkaapissa: matala astia (esim. pahvilaatikko), talouspaperi löyhästi päälle ja kansi niin ettei se kosketa mansikoita. Pakastaminen on hyvä tapa säilöä mansikat myöhempää käyttöä varten. Sopivan kokoisiin annosrasioihin kokonaisina tai osittain survottuna. Itse pakastan marjat osittain sauvasekoittajalla survottuna, sattumia mukana. Litteät pakkaukset jäätyvät nopeimmin. Pieni sokerilisäys säilyttää vitamiinit paremmin.

Sellaisenaan mansikka on kevyt herkku, jolla voi tyydyttää helposti makeanhimon! Mansikka sopii erityisen hyvin jälkiruokiin, kakkuihin, pirtelöihin ja juomiin. Viipaloi mansikoita myös vaihteeksi vaikka salaatin joukkoon.

Helpon ja herkullisen tarjottavan kesäjuhliin saat valmiista kakkupohjasta, kermavaahdosta ja tuoreista mansikoista. Valitse vaahdotettavaksi 20 % rasvaa sisältävä kevytvispi. Muita vaahtoutuvia kermoja ovat vispikerma, kuohukerma sekä vaahtoutuva maustettu kerma. Niiden rasvapitoisuus on 35-38%. Kahvi-, ruoka- ja kevytkerma eivät vaahtoudu alhaisen rasvapitoisuuden vuoksi.

Paremmin kestävän kermavaahdon saat, kun lisäät vaahtoon maitorahkaa tai maustettua rahkaa. Sopiva sekoitussuhde on 4 dl kermaa ja 1 prk (250 g) rahkaa.

Reseptit:

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest