Älä anna tämän salakavalan lihottajan pilata dieettiäsi

Vaikka söisit kuinka terveellisesti viikolla, viikonlopun juhlinta voi nostaa kalorinsaantiasi huimasti. Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan 40 prosenttia naisista juo yhden ulkona vietetyn illan aikana yli tuhat kaloria. Lisäksi neljä viidestä vastanneista kertoi alkoholin heikentävän heidän tahdonvoimaansa, jolloin he sortuivat helposti pikaruokaan.

Syö ennen kuin juot

Tyhjään vatsaan juominen saa alkoholin imeytymään nopeasti kehoosi. Ennen juhlia kannattaa syödä vähärasvaista proteiinia ja hyviä rasvoja. Nämä ruoka-aineet sulavat hitaasti ja pitävät vatsan täynnä pidempään. Syö esimerkiksi pähkinöitä, tuoretta guacamolea ja kasviksia ennen ensimmäistä hörppyä.

Laske annoksesi oikein

Yleensä ravintoloissa tarjoiltavat annosmäärät ovat suurempia kuin standardit juoma-annokset. Juomat voivat siis sisältää enemmän alkoholia kuin annosmääriin on laskettu. Suuremmat juoma-annokset merkitsevät siis myös enemmän kaloreita. Esimerkiksi pieni pullo olutta sisältää 135 kaloria, kun taas ravintolassa tarjoiltava puolen litran tuoppi taas yli 200 kaloria. Jos aliarvioit juomakulutuksesi väärin, tulet nauttineesi helposti liikaa.

Hidasta tahtia

Suurin syy ylensyöntiin ja kaloreiden saantiin on liian nopeasta juomisesta johtuva päihtyminen. Voit hidastaa veren alkoholipitoisuuden nousua juomalla lasillisen vettä jokaisen alkoholiannoksen välissä. Tämä yksinkertainen neuvo voi puolittaa alkoholinkulutukseksi, ja samalla kalorin saantisi.

Vältä naposteltavia

Jos juhlissa tarjoillaan juoman kanssa ilmaisia herkkuja, kuten sipsejä ja popcorneja, siirrä ne pois kätesi ulottuvilta. Tutkimus osoittaa, että tulet syömään edessäsi olevia herkkuja huomaamatta, vaikka et olisi edes nälkäinen. Mutta jos herkut ovat poissa silmistäsi, et todennäköisesti lähde etsimään niitä.

Vaihda kevyempiin juomiin

Valitse vähäkalorisimmat vaihtoehdot. Kaikkein eniten kaloreita sisältävät sokeriset ja kermaiset liköörit, kun taas vähiten kaloreita on oluissa ja kuivissa siidereissä. Monista miedoista alkoholijuomista löytyy myös vähäkalorisimpia kevytvaihtoehtoja.

Jos sekoittelet mielelläsi drinkkejä, mieti mitä ainesosia käytät. Mehut ja virvoitusjuomat tuovat helposti mukanaan lisäkaloreita.

Suunnittele juhlinnan jälkeinen ateria

Alkoholia kiihottaa ruokahalua ja samalla alentaa estoja. Jotta et antaisi periksi syömiselle, suunnittele drinkkien jälkeinen ateriasi. Sujauta laukkuusi terveellisiä välipaloja välttääksesi pitsajonon. Jos olet menossa ravintolaan, ehdota paikkaa josta tiedät löytyvän myös terveellisiä vaihtoehtoja. Sijoita kotona esille terveellistä pikkupurtavaa ja sijoita jääkaapissa terveelliset herkut keskihyllylle, jolloin valitset ne helpommin.

Toimi kuskina

Paras tapa välttää se, että alkoholi saa sinut raiteiltaan, on olla juomatta kokonaan. Säästä kustannuksia tarjoutumalla kuskiksi sen sijaan että kulkisitte taksilla. Vaikka tämä ei ehkä tunnu hauskalta idealta, heräät seuraavana aamuna ilman ruoka ja juoma ähkyä, valmiina energiseen päivään.

Lähde: health.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest