Eroon appelsiini-ihosta – Selätä selluliitti näillä vinkeillä

Selluliitti on rasvakertymää jota tavallisesti muodostuu reisiin, takapuoleen, käsivarsiin ja vatsaan. Selluliittiriski kasvaa liikakilojen kertyessä, mutta turvonnutta rasvakudosta voi olla hoikallakin naisella.

Perinnöllisten tekijöiden ja ruokavalion lisäksi ihon paksuus ja kimmoisuus vaikuttavat selluliitin näkymiseen. Hoikalla naisella saattaa olla hyvin ohut iho, jolloin selluliitti erottuu helpommin. Joskus voi jopa käydä niin, että selluliitti tulee esiin vasta laihdutuksen jälkeen ihon kimmoisuuden vähentyessä.

On väitetty, että selluliitti muodostuu elimistön kuona-aineista ja sen on arveltu aiheuttavan verenkierron häiriöitä. Selluliitin hoidossa tärkein painopiste on sen ehkäisemisessä: merkittävimpiä tekijöitä ovat ravinteikas ruokavalio, riittävä veden juonti sekä päivittäinen liikunta ja siihen liittyen rasittuneiden lihasten palauttava huolto eli huolellinen venyttely.

Näillä valinnoilla voit ehkäistä selluliittia

Ruokavalio vaikuttaa selluliitin syntyyn. Vältä liian suolaista ruokaa, sokeria, prosessoituja elintarvikkeita, valkaistua viljaa, runsaasti tärkkelystä sisältäviä ruoka-aineita sekä alkoholia. Jos haluaa eroon selluliitista, kannattaa syödä paljon hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa sekä vähärasvaisia maitotuotteita ja proteiineja. Muista juoda riittävästi vettä, jotta kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta!

Säännöllinen liikunta auttaa selluliitin torjumisessa. Kuntoilu pitää aineenvaihdunnan hereillä. Elimistö kaipaa runsaasti happea pystyäkseen pilkkomaan muun muassa selluliittia aiheuttavia rasvasoluja.  Harrasta vähintään kolmesti viikossa kahden tunnin ajan sykettä nostavaa aerobista liikuntaa, joka haastaa myös lihasvoimaa. Muista huolellinen venyttely.

Pyri eroon liikakiloista. Liikunta on kannattaa pitää mukana laihdutuskuurissa, sillä se muuttaa kehon rasvan lihakseksi.

Hieronta ja kuivaharjaus voivat auttaa selluliitin vähentämisessä. Kuivaharjaus on erittäin tehokas päivittäin suoritettava hoito selluliittia vastaan. Se silottaa ihon pintaa ja aktivoi aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Sen jälkeen voiteiden tai öljyjen tehoaineet pääsevät vaikuttamaan paremmin. Erilaisten selluliittivoiteiden ei ole tieteellisesti todettu sulattavan selluliittia. Niiden teho perustuu aineenvaihduntaa ja nestekiertoa kiihdyttäviin aineisiin.

Suihku on tehokas keino saada ihon pintaverenkierto ja aineenvaihdunta liikkeelle. Kuivaharjauksen jälkeen kannattaa käydä suihkussa. Ongelma-alueelle suihkutetaan vuoroin viileää, vuoroin lämmintä vettä. Tällöin verenkierto ja aineenvaihdunta aktivoituvat.

Löysät vaatteet ovat yllättävä apu. Todella napakan paineen alla rasvasolulokerot joutuvat puristuksiin, mikä heikentää elimistön nestekiertoa. Liian piukkoja vaatteita on hyvä välttää ja välillä kannattaa pitää päällä jotakin vähemmän kiristävää.

Lopeta tupakointi. Tupakointi heikentää verenkiertoa supistamalla verisuonia ja näin edesauttaa selluliitin syntymistä. Tupakoinnin lopettaminen puolestaan parantaa ihon kuntoa ja kimmoisuutta, ja näin ollen myös ulkonäköä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest