Suolansaanti ei saisi ylittää viittä grammaa päivässä. Liiallinen suolankäyttö on yhteydessä kohonneeseen verenpaineeseen, mikä puolestaan nostaa sydän- ja verisuonitautien riskiä.
Suola itsessään ei lihota, mutta se kerää elimistöön nestettä. Päivittäisestä suolansaannista jopa 80 prosenttia tulee niin sanottuna piilosuolana, joten arjen valintoihin on todella syytä kiinnittää huomiota.
Päivittäistä suolan saantia saa karsittua vaihtamalla runsas- tai normaalisuolaiset elintarvikkeet vähäsuolaisiksi. Sydänmerkki auttaa löytämään vähäsuolaisia vaihtoehtoja. Kaupassa onkin hyvä noudattaa seuraavia ohjeita. Elintarvikkeen olisi hyvä sisältää suolaa korkeintaan:
Täyslihavalmisteet 1,7 %
Makkarat 1,5 %
Juusto 1,0 %
Kalavalmisteet 1,0 %
Näkkileivät, hapankorput 1,2 %
Muu leipä 0,7 %
Murot ja -hiutaleet 1,0 %
Laatikkoruuat 0,5 %
Keitot ja liemet 0,5 %
Valmisateriat ja kastikkeet 0,7 %