Pinaatti ja kala ovat klassinen makuyhdistelmä, joka sopii monenlaisin ruokiin. Pinaatin maanläheinen, hieman makea maku toimii loistavasti yhteen miedolta maistuvan kalan kanssa. Pinaatin kaveriksi sopivat erityisen hyvin esimerkiksi ahven ja lohi.
Kala ja pinaatti muodostavat paitsi maukkaan, myös ravinteikkaan ja terveellisen yhdistelmän. Kalassa on paljon proteiinia ja omega-3-rasvahappoja, pinaatti taas sisältää erityisen paljon A-, C- ja K-vitamiinia sekä runsaasti rautaa ja kalsiumia. Ne siis täydentävät toisiaan loistavasti.
Molemmat raaka-aineet ovat myös nopeasti kypsyviä. Helppo pinaatti-kalaruoka syntyy esimerkiksi paistamalla kalaa pannussa ja lisäämään loppuvaiheessa pannulle mukaan pinaattia. Koko ateria valmistuu muutamassa minuutissa, ja lopputulos on maukas.
Eggs Florentine on klassinen aamiaisherkku, joka loistaa vaikkapa kesäisen brunssin tähtenä. Jos pihalla kasvaa pinaattia, jääkaapissa on munia ja edelliseltä aterialta jäi yli pala savukalaa, käsillä on jo ainekset kaikkien aikojen aamupalaan. Hollandaise-kastike viimeistelee makuelämyksen.
Lohen ja pinaatin yhdistelmää kannattaa kokeilla myös pastoihin, keittoihin, paistoksiin ja salaatteihin. Esimerkiksi pinaatti-lohilasagne ja pinaattinen kalakeitto maistuvat koko perheelle.
Eggs Florentine lämminsavulohella
2 paahtoleipäviipaletta paahdettuina
margariinia voitelemiseen
2 munaa uppomunaksi kypsennettynä
2–3 rkl väkiviinaetikkaa keitinveden joukkoon
200 g babypinaattia paistettuna
margariinia tai öljyä paistamiseen
pala lämminsavustettua (kirjo)lohta
1–2 dl Hollandaise-kastiketta
tilliä
mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Valmista ensin Hollandaise-kastike erillisen reseptin mukaan, ellet käytä valmiskastiketta.
Paahda leipäviipaleet ja voitele ne voilla. Halutessasi voit leikata leivistä muotilla (esimerkiksi juomalasilla) pyörylät.
Valmista uppomunat: kiehauta kattilassa muutama litra vettä ja mausta se väkiviinaetikalla. Pyöräytä vesi liikkeelle esim. keittokauhalla. Riko kananmuna suoraan vesipyörteen keskukseen. Pyöräytä uudelleen ja tee samoin toiselle kananmunalle. Laske levyn lämpöä ja anna kananmunien kypsyä muutaman minuutin ajan. Nosta munat reikäkauhalla valumaan talouspaperilla peitetylle lautaselle.
Huuhtaise babypinaatti ja valuta. Kuumenna paistinpannu, sulata siinä reilu viipale voita ja lisää pinaatit. Paista käännellen, kunnes pinaatit pehmenevät. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla.
Nosta leipäpalat tarjoilulautasille. Levitä pinaatti leiville, nosta sen jälkeen leiville reilut viipaleet lämminsavulohta ja uppomunat. Viimeistele Hollandaise-kastikkeella, tillillä sekä mustapippuri- ja merisuolarouheella.
Lähde: ProKala
Näin ravitsemusterapeutit itse syövät päivän aikana - yllätyitkö?
Terveystalo pyysi kahta ravitsemusterapeuttia pitämään ruokapäiväkirjaa päivän ajan. Ruokavalion peruspilariksi paljastui säännöllinen, salliva ja lautasmallia mukaileva syöminen. Terveystalon laillistetun ravitsemusterapeutin Mari Aallon kulmakivi omassa ravitsemuksessa on säännöllisyys. "Kannan aina välipaloja mukanani. Kehoni ja mieleni alkavat heti oireilla,...Bataatti - täydellinen juures laihduttajalle
Bataatti on paitsi herkullinen myös erinomainen valinta terveydestä huolehtivalle. Se tarjoaa runsaasti ravintoaineita ja sopii loistavasti monipuoliseen ruokavalioon. Tutustutaanpa bataatin hyötyihin ja siihen, miten se voi tukea hyvinvointiasi. Miksi bataatti on hyväksi? Bataatti on täynnä...Maistuvaa ilman ähkyä! Poimi joulun kevyet herkut
Jouluherkuttelu voi olla sekä juhlan makuista että kevyttä. Kokosimme parhaat jouluiset keventäjien reseptit, jotka tuovat juhlatunnelman pöytään ilman ylimääräisiä kaloreita. Näillä resepteillä joulu maistuu herkulliselta, eikä olo ole raskas aterian jälkeen. Mikä näistä päätyy sinun...