Julia karisti lähes 30 kiloa – palkintona upea vartalo

Julia Heino, 33, kertoo olleensa lapsena ja nuorena hoikka tyttö, jolle ongelmat painon kanssa olivat vieraita. Aikuistumisen ja äitiyden myötä kilot alkoivat kuitenkin salakavalasti kertyä. –”Nuorena kävin jopa mallikoulun ja tein jonkun verran mallitöitäkin. Sitten sain ensimmäisen lapseni 18-vuotiaana ja mallityöt jäivät. Paino alkoi nousta muutama vuosi lapsen syntymästä ja sen jälkeen kiloja on tullut koko ajan lisää hitaasti mutta varmasti. Toisen lapsen jälkeen lihoin vielä nopeasti 15 kiloa, enkä saanut sitä painoa enää pois”, Julia kertoo.

Koska kilot olivat aiemmin pysyneet poissa kuin itsestään, ei oman hyvinvoinnin eteen ollut tarvinnut nähdä suurta vaivaa. Kun painoa sitten alkoi kertyä, olivat keinot terveelliseen ja onnistuneen painonhallintaan pitkään hakusessa. –”Minulla ei ole koskaan ollut mitään käsitystä terveellisestä ruokavaliosta enkä ole harrastanut liikuntaa. Olen kokeillut kaikkia mahdollisia superdieettejä, mutta niistä ei ollut apua. Päinvastoin olo oli aika kurja”, Julia toteaa. –”Talvella 2012 painoin jo 96 kiloa ja olin fyysisesti todella huonokuntoinen. Tuskin jaksoin kävellä muutama portaat ylös hengästymättä, olin aina turvoksissa, hikoilin ja tunsin oloni jatkuvasti väsyneeksi”, hän muistelee. Halu muutokseen oli kytenyt Julian mielessä jo jonkin aikaa, mutta viimeinen tikki oli käynti vaatekauppassa: –”Mikään vaate ei istunut ja se koko, mikä oli vielä kesällä ollut sopiva, oli jo aivan liian pieni. Silloin” katsoin peiliin ja oikein suutuin itselleni: miten minä, terve nuori nainen olen päästänyt itseni tähän kuntoon?

Elämäntavat uusiksi

Muutos alkoi hitaasti, mutta varmasti. Uusissa elämäntavoissa on paljon opettelemista ja Julia päättikin imeä itseensä mahdollisimman paljon tietoa, jotta hän pääsisi kiloista pysyvästi eroon. Hän tutustui alan kirjallisuuteen ja kokeili alkuun erilaisia keinoja, kuten detox-hoitoja. Samalla hän aloitteli päivittäistä liikuntaharrastusta. Koska liikuntataustaa ei ollut, riitti alkuun suhteellisen lyhytkin aika: päivittäiset sauvakävelylenkit kestivät alkuun noin puoli tuntia. –”Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat tuskaa! Olin nälkäinen ja kiukkuinen. Talvella myös tuntui tosi vaikealta lähteä lenkille kylmään ja pimeään, mutta joka kerta kun voitin oman laiskuuteni tuli hieno olo”, Julia kuvailee.

Myös ulkoiset muutokset alkoivat näkyä pian, mikä kannusti jatkamaan elämäntapojen muutosta. Turvotukset laskivat ja paino tippui etenkin alussa hurjaa vauhtia. Pian Julia löysi myös tiensä Keventäjiin, jossa hän sai uudenlaista tukea painohallintaprojektilleen. –”Keventäjät on ollut korvaamaton apu. Päiväkirja auttoi löytämään itselleni sopivan annoskoon ja säännölliset ruokailuvälit”, hän kertoo. –”Myös liikunnasta olen innostunut entistä enemmän. Aloitin pian sauvakävelyn lisäksi tekemään lihaskuntoharjoituksia kotona kuminauhan ja kahvakuulan avulla. Söin viisi ateriaa päivässä, yhteensä noin 1500 kaloria vuorokaudessa, ja lisäsin siihen puolet liikunnassa kulutetuista kaloreista. Sykemittari oli hyvä hankinta: todella iso apu kalorien laskemisessa, ja motivoi myös liikkumaan”, Julia sanoo.

Muutoksista osa arkea

Muutos Julian elämässä on tapahtunut huikeaa vauhtia. Uusi hyvä olo myös näkyy ja tuntuu. ”Olen laihtunut 27 kiloa alle puolessa vuodessa ja päässyt tavoitepainooni paljon aikaisemmin, mitä osasin odottaakaan. Tällä hetkellä olen elämäni kunnossa”, Julia iloitsee. –”Myös vaatekoko pieneni reippaasti. Ennen olin kokoa 46 ja nyt kokoni on 38. Ulkonäkö on muuttunut niin kovasti, että tutut ihmiset eivät tunnistaneen minua, jos tulin kadulla vastaan”, hän kertoo.

Koska muutos on ollut nopeaa, työ uusien elämäntapojen opettelussa jatkuu yhä. Toistaiseksi kaikki on sujunut Julian mukaan helpommin kuin hän olisi osannut kuvitellakaan. –”Minulla ei ollut kertakaan pahoja takapakkeja tai repsahduksia. Uskon, että se johtuu siitä, että olen tehnyt lujan päätöksen. Se on ollun minulle onnistumisen avain”, hän pohtii. Suunnitelmallisuus on kannattanut, sillä hedelmää kantaneet muutokset ovat pikkuhiljaa muotoutumassa osaksi arkea. Ennen lyhyistä sauvakävelylenkeistä hengästynyt Julia jaksaa nyt innostua aivan uusista lajeista. –”Lenkkeilen vieläkin lähes päivittäin, olen innostunut juoksemisesta ja kuntosalillakin aloin käydä. Tarkoitus on jatkaa samaan malliin, sillä tämä uusi kevyt olemus ja mikä vielä tärkeämpää, hyvä fyysinen kunto, tuntuu niin mahtavalta että en haluaisi koskaan palata entiseen”, hän hehkuttaa.

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest