5 superterveellistä vihannesta – lisää näitä ruokavalioosi

Kaipaatko uusia makuja lautasellesi? Kokeile esimerkiksi näitä terveellisiä vitamiinipommeja.

Lehtimangoldi

Lehtijuurikas eli mangoldi on vanha viljelykasvi, josta voi käyttää sekä lehtiruodin että lehdet. K- ja A-vitamiinipitoista mangoldia voi käyttää esimerkiksi keitoissa, padoissa ja muhennoksissa. Mangoldi sopii myös kesäisiin salaatteihin.

Vesikrassi

Terveellinen vesikrassi sisältää K- ja A-vitamiineja. Miedon ja raikkaan makuinen vesikrassi sopii parhaiten tuoreisiin salaatteihin ja leivän päälle. Sitä voi käyttää esimerkiksi rucolan tapaan.

Romaine

Romaine-salaatti sopii hyvin kaikkiin salaatteihin, mutta se on erinomainen salaatti myös laitettavaksi grilliin. Romaine sisältää muun muassa kalsiumia, K-vitamiinia, C-vitamiinia sekä rautaa.

Nauriin lehdet

Nauriin lehdet sisältävät kalsiumia ja kaliumia. Pienet lehdet voi höyryttää tai hauduttaa muiden lehtivihannesten tapaan. Kokeile kuullottaa lehdet esimerkiksi valkosipulin ja öljyn kanssa pannulla.

Lehtikaali

Lehtikaali sisältää runsaasti A- ja K-vitamiinia sekä rautaa ja flavonoideja. Täyteläisen maun saat sekoittamalla kaalien joukkoon öljyä ja suolaa ja grillaamalla niihin kevyesti väriä grillissä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest