5 yleistä proteiinimokaa: Älä sorru näihin!

Syöt pelkkää proteiinia liikunnan jälkeen

Hyvä palautusjuoma tai -ruoka sisältää proteiinia, mutta myös jonkin verran hiilihydraatteja. Proteiini auttaa lihaksia palautumaan, mutta hiilihydraatit auttavat siirtämään aminohapot soluihin vauhdittamaan lihasten kasvua.

Syöt aterioita, jotka eivät sisällä proteiinia

Jo aamiaisen olisi hyvä sisältää proteiinia, jotta verensokeri pysyisi tasaisena ja näläntunne pidempään poissa. Pelkkä kaurapuuro ei siis ole riittävä aamupala, vaan sen kanssa kannattaa nauttia esimerkiksi kananmuna tai rahkaa. Myös lounaalla proteiininsaannista on huolehdittava, eli proteiiniton salaatti tai keitto ei riitä.

Ajattelet, ettei kasviproteiini riitä

Kasvipohjaiset proteiinit eivät ole koostumukseltaan yhtä täydellisiä kuin eläinperäiset, mutta eläinperäinen proteiini ei silti ole välttämättömyys terveellisessä ruokavaliossa. Kasviperäisiä proteiineja yhdistelmällä ja monipuolisesti syömällä saat riittävästi erilaisia aminohappoja.

Syöt aina samoja proteiinilähteitä

Monipuoliset proteiininlähteet ruokavaliossa takaavat, että saat kaikkia kehon tarvitsemia aminohappoja. Älä siis nauti vain yhtä tai kahta erilaista proteiininlähdettä, vaan vaihtele ruokia ja pidä huoli ruokavalion monipuolisuudesta. Proteiinia saat lihan lisäksi kalasta, kananmunista, maitotuotteista ja esimerkiksi palkokasveista.

Luotat proteiinipirtelöihin ja -patukoihin

Proteiinipatukat ja -juomat voivat olla hyvä vaihtoehto liikunnan jälkeiseksi pikaiseksi tankkaukseksi, mutta kokonaisruokavalion proteiininsaantia ei kannata jättää niiden varaan. Monet patukat ja juomat voivat sisältää hurjia määriä sokeria. Proteiinia on hyvä saada luonnollisesta ruoasta, kuten pähkinöistä, maitotuotteista ja kalasta.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest