Älä haksahda epäterveelliseen – tarkista nämä tuoteselosteesta

Annoskoko

Tuoteselosteissa on ruoan energiamäärä 100 grammaa kohden, mutta myös annosta kohden. Selosteesta onkin hyvä tarkistaa, minkä kokoisena annoksena ruokaa on ajateltu tarjottavan. Esimerkiksi naposteltavien herkkujen tai murojen kohdalla suositeltu annoskoko voi olla paljon pienempi kuin mitä itse olit ajatellut.

Proteiini

Etenkin painonpudottajan ja painonhallitsijan on hyvä huolehtia, että ruoassa on riittävästi proteiinia. Jos tuoteseloste kertoo, ettei kyseinen tuote sisällä lainkaan proteiinia, mieti, millaisen aterian yhteydessä aiot kyseistä tuotetta käyttää. Tuoteselosteen lukemalla selvität myös, onko tuote oikeasti runsasproteiininen vai ei. Pelkkiin mielikuviin tai mainoslauseisiin ei kannata luottaa.

Rasva

Etenkin rasvan laatua on hyvä tarkkailla tuoteselosteesta. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja. Tyydyttyneiden rasvojen saantia kannattaa rajoittaa.

Kuitu

Ruokavalio ei välttämättä sisällä riittävästi kuituja, etenkin jos vihannesten saanti jää suosituksia vähäisemmäksi ja täysjyväviljat eivät ruokavalioon kuulu. Esimerkiksi arkena käytetyn leivän olisi hyvä olla runsaskuituista, jotta kuidun saanti olisi riittävää.

Piilosokeri

Tarkista myös sokerin määrä etsimällä tuoteselosteesta esimerkiksi sanoja glukoosi tai fruktoosi.

Lähteet:

Shape

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest