Miten syödä ravitsevasti ja herkutella samalla?

Terveellisen ruokavalion noudattamisen ei tarvitse tarkoittaa herkuista luopumista – päinvastoin! Kun opit valmistamaan ravitsevista raaka-aineista herkullisia ruokia, voit nauttia jokaisesta ateriasta ilman syyllisyyden tunnetta.

Terveellinen syöminen lähtee monipuolisesta ja värikkäästä ruokavaliosta, joka sisältää runsaasti kasviksia, hedelmiä, täysjyväviljoja ja laadukkaita proteiininlähteitä. Kun keskityt ruoan laatuun ja ravintoarvoihin, huomaat, että myös pienemmät annokset tyydyttävät nälkäsi ja tuovat energiaa päivääsi.

Tärkeää on löytää tasapaino ja oppia kuuntelemaan kehon tarpeita. Kun ymmärrät, mitä kehosi todella kaipaa, voit tehdä tietoisia valintoja jokaisella aterialla.

Herkuttelu osana tasapainoista ruokavaliota

Herkuttelu ja terveellinen syöminen eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Itse asiassa, kun sallit itsellesi silloin tällöin herkkuhetkiä, pysyt paremmin kiinni terveellisessä ruokavaliossa pitkällä tähtäimellä. Avain on herkkujen nauttimisessa kohtuudella ja niiden yhdistämisessä osaksi ravitsevaa ruokavaliota. Esimerkiksi tumma suklaa tai tuoreet marjat voivat olla osa terveellistä välipalaa, joka samalla tyydyttää makeanhimon.

Terveellisistä raaka-aineista voi valmistaa mitä mahtavimpia herkkuja!

Ruokapäiväkirjan pitäminen on toimiva keino seurata oman ruokavalion kulmakiviä. Iskikö herkkuhimo, koska olit syönyt lounaalla liian vähän? Entä unohtuiko välipala treenien jälkeen? Ruokapäiväkirjan avulla voit oppia tunnistamaan, milloin mieliteko on itse asiassa nälkää.

LUE MYÖS: Tästä syystä makeanhimo vaivaa – näin pääset siitä eroon!

Liikunnan merkitystä ei kannata vähätellä

Ravitsevan ruokavalion lisäksi liikunta on keskeinen osa terveellistä elämäntapaa. Säännöllinen fyysinen aktiivisuus auttaa ylläpitämään painoa, parantaa mielialaa ja vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Liikunnan ei tarvitse olla rankkaa tai aikaa vievää; jo pienetkin aktiivisuuden lisäykset päivittäisessä elämässä voivat tuoda merkittäviä hyötyjä terveydelle.

Liikunta voi myös auttaa hillitsemään makeanhimoa sekä viemään ajatukset pois herkuista.

Pienikin happihyppely voi tehota makeanhimoon.

Jos kaipaat inspiraatiota liikuntaan, Keventäjien Kotitreeneistä löydät monipuolisia harjoituksia, jotka voit tehdä oman olohuoneesi mukavuudessa. Kotitreenit ovat helppo tapa yhdistää liikunta arkeen, ja ne sopivat kaikille kuntoilijoille.

Elämäntapamuutoksen pysyvyys

Terveellisten valintojen tekeminen ei ole pelkästään lyhyen aikavälin ponnistus, vaan kyse on elämäntapamuutoksesta, joka kestää vuosia. Pysyvien tulosten saavuttaminen vaatii kärsivällisyyttä, sitoutumista ja itsensä jatkuvaa tukemista.

On tärkeää muistaa, että matka kohti terveellisempää elämää on yksilöllinen, ja jokainen pieni askel on askel oikeaan suuntaan. Välipalasuklaan vaihtaminen marjoihin voi tuntua pieneltä jutulta, mutta sillä on pitkällä aikavälillä valtava merkitys!

LUE LISÄÄ: Herkkuja kohtuudella – katso laihduttajan herkut

Poimi herkulliset reseptit:
Banaani-appelsiinipirtelö
Marjarahka
Suklaamannapuuro mikrossa
Voimapatukat

 • Ruokapäiväkirja - täydellinen työkalu painonhallintaan

  Mitä todella syömme päivän aikana? Kun tavoitteena on pysyvä painonhallinta, tähän kysymykseen kannattaa suhtautua vakavasti. Ruokapäiväkirjan pitäminen auttaa hahmottamaan omia ruokailutottumuksiamme ja tunnistamaan piilotetut kalorilähteet, mikä on puolestaan ensimmäinen askel kohti terveellisempiä valintoja ja pysyvää...
 • Kotitreeni - treenaa kotona

  Treenaa kotona: Keventäjät tarjoaa tehokkaat kotitreenit

  Kun treenit alkavat omasta olohuoneestasi, kynnys liikkumaan lähtemiselle madaltuu - kenties katoaa kokonaan! Kotitreenien avulla voit yhdistää liikunnan ja painonhallinnan mukavasti omassa kodissasi, ilman että sinun tarvitsee investoida kalliisiin laitteisiin tai kuntosalijäsenyyksiin. Treenaa kotona omalla...
 • Miten syödä ravitsevasti ja herkutella samalla?

  Terveellisen ruokavalion noudattamisen ei tarvitse tarkoittaa herkuista luopumista - päinvastoin! Kun opit valmistamaan ravitsevista raaka-aineista herkullisia ruokia, voit nauttia jokaisesta ateriasta ilman syyllisyyden tunnetta. Terveellinen syöminen lähtee monipuolisesta ja värikkäästä ruokavaliosta, joka sisältää runsaasti kasviksia,...

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest