Syö oikein laihdutuksen jälkeen – näin pidät pudotetut kilot poissa

Säännöllinen ruokailu pitää aineenvaihdunnan nopeana, nälän loitolla ja makeanhimon kurissa. Nauti ruokasi säännöllisesti päivittäin: kolme pientä ateriaa ja kaksi välipalaa. Ota aamupala tavaksi.

Muista sopivat annoskoot, sillä liiat kalorit ovat pääasiallinen syy painonnousuun. Vaikka useat eri dieetit voivat pudottaa painoa, painonsa pysyvästi pudottaneiden on havaittu nauttivan runsaasti kuitua sekä kohtalaisen vähärasvaista ruokavaliota. Tarkkaile kuitenkin, että saat riittävästi pehmeitä rasvoja.

Lisää ruokavalioosi ruokia, jotka sisältävät hitaita hiilihydraatteja. Yritä myös nauttia proteiinipitoisia ruokia joka aterialla ja suosi hedelmiä ja vihanneksia hiilihydraattien sijaan.

Sokeri, leivonnaiset, makeiset, sipsit, pizzat ja muut selkeät herkut kuuluvat elämään, mutta terveellisessä ruokavaliossa eivät jokapäiväiseen elämään. Makea maistuu niin lapselle kuin aikuiselle, ja jos tottuu jo pienestä pitäen makeaan ja suolaiseen päivittäin, on tavasta vaikea päästä eroon aikuisenakaan. Arjesta onkin hyvä karsia turha sokeri, valkoinen vilja ja ylenmääräinen rasva. Herkkupäivä kerran pari viikossa tai pieni jälkiruoka päivittäin sopii useimman arkeen. Mutta päivittäinen herkuttelu näkyy vyötäröllä, jaksamisessa ja ennen pitkään terveydessä. Vanhempien esimerkki on lapsille tässäkin tärkeä, lauantain karkkipäivä on hyvä tapa ihan koko perheelle.

Seuraa painoasi myös laihdutuksen jälkeen

Tutkimusten mukaan painonpudotuksessaan onnistuneet henkilöt seurasivat painoaan säännöllisesti. Jos paino alkaa laihdutuksen jälkeen nousta, siihen on tärkeää reagoida välittömästi ja tehdä muutoksia elämätapoihin. Punnitse ja mittaa itseäsi säännöllisesti, ja pysy tarkkana siitä, että saat ihannepainosi pidettyä kun olet sen kerran saavuttanut.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest