Tämä juoma auttaa tutkitusti pudottamaan painoa – nauti päivittäin

Tuoreessa usean tutkimuksen yhteenvedossa maitovalmisteiden lisääminen ruokavalioon suositeltavalle tasolle vähensi merkitsevästi painoa, rasvakudosta ja vyötärönympärystä sekä lisäsi rasvatonta kudosta verrattuna tavanomaisiin, vähemmän maitovalmisteita sisältäviin laihdutusruokavalioihin. Maitovalmisteita nauttineiden vyötärönympärys pieneni keskimäärin 2,43 cm enemmän kuin verrokkiryhmillä. Painonlaskua maitovalmisteet tehostivat 1,29 kilogrammalla.

Tutkimusten yhteenvedossa tarkasteltiin vain hyvin toteutettuja kliinisiä tutkimuksia, koska ne ovat paras keino arvioida maitovalmisteiden vaikutusta kehon koostumukseen. Mukaan otettiin 14 tutkimusta, joissa tarkasteltiin yhteensä 883 aikuista, 18–70-vuotiasta tutkittavaa. Tutkimukset kestivät 8-48 viikkoa.

Suomalaisissa ravitsemussuosituksissa aikuisväestölle suositellaan noin puoli litraa vähärasvaista tai rasvatonta maitoa ja maitovalmisteita päivässä. Lisäksi ruokavaliota voidaan täydentää 2-3 viipaleella juustoa.

Lähde: Maitojaterveys.fi

Riittävällä maitovalmisteiden nauttimisella on myönteinen vaikutus painonpudotukseen. Maitovalmisteet näyttävät vähentävän rasvakudosta ja erityisesti vyötärönympärysrasvaa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest