Lämpimässä säilyvät ja kätevät eväät – Osa 2: Terveelliset eväät retkelle

Sanalla ”kevyt” tarkoitetaankin tässä sekä ravintotiheydeltään pientä että painoltaan kevyttä. Lisäksi eväiden tulee olla täyttäviä. Picnicin lomassa tulee liikuntaa ja raikas ilma edesauttaa nälkää.

Mitä lämpimäksi evääksi?

Kätevä lämmin eväs kylmällä säällä on termospulloon laitettu keitto. Lämmin keitto lämmittää ja täyttää mukavasti. Perinteinen hernerokka on tarkoitukseen oikein käypä!

Keiton rinnalle kannattaa varata pala tai pari leipää. Rikasta rokkaa myös pienellä määrällä lihaa tai härkistä. Pakkasessa ollut liha sulaa sopivasti matkan aikana, mutta ei mene pilalle.

Kokeile leipänä esimerkiksi terveellistä siemen-kauraleipää. Kauran kuitu hellii vatsaa ja hyvät hiilihydraatit antavat potkua loppupäivään. Siemenet täyttävät ja saat niistä paljon hyvää rasvaa. Lisäksi kaura-siemenleipä säilyy hyvin lämpimässä.

Leipä sisältää jo itsestään melkoisen paljon proteiinia, joten et välttämättä tarvitse lisäproteiinia. Gluteenittomaan kauraan leivottuna siemen-kauraleipä sopii hyvin myös keliaakikoille.

Mitä kylmäksi evääksi?

Kesäkuumalla eväsretkelle kaipaa virkistävää ja viilentävää ruokaa. Leivän kaverina maistuu hyvin raikas salaatti. Salaatissa on paljon vitamiineja ja se on sekä kevyttä kannettavaa että kevyttä syötävää. Kokeile esimerkiksi eksoottista *sushisalaattia.  Lisätessäsi salaattiin jäisen proteiinilähteen, kuten graavikalan, se sulaa juuri sopivasti ennen evästaukoa.

Paloittele erilaisia hedelmiä sopiviksi annospaloiksi ja pakasta. Laita hedelmäpalat jäisenä eväsrasiaan. Erinomaisia puolikohmeisena syötäviä ovat esimerkiksi vesimeloni ja muut melonit, kiivit, ananas ja viinirypäleet.

Muista huolehtia hellesäällä ennen kaikkea riittävästä nesteytyksestä! Mainio osa piknikiä on hetkeksi pakastettu, itsetehty marjainen *vihersmoothie. Smoothie sulaa menomatkalla, mutta pysyy ihanan raikkaana ja viileänä.

Samaa ideologiaa voi soveltaa juomavesiin. Eikä haittaa, vaikka juoma vielä hiukan jäässä olisikin eväspaikalle saapuessa! Lisämakua juomaveteen saat laittamalla juomapulloon muutaman kurkku- tai limettiviipaleen, pari mintunlehteä tai puristamalla muutaman tipan sitruunamehua.

Hyvä kuumia eväitä talviselle eväsretkelle ovat:

  • Erilaiset keitot termospullossa
  • Tuhti leipä päällyksineen
  • Lämmin juoma, kuten kahvi, kaakao ja tee

Hyviä kylmiä eväitä kesäiselle eväsretkelle ovat:

  • Kylmät salaatit
  • Kylmät smoothiet
  • Pakastetut hedelmäpalat ja marjat

Muista juoda tarpeeksi kuumalla säällä!

Terveellisten eväiden reseptejä:

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest