Virkisty välipalalla

Välipalan valintaan vaikuttaa päivän muiden aterioiden kaloripitoisuudet, vireystaso, painonpudotustarve yms. Useimmille välipalaksi riittää 100-200 kcal:n välipala, mutta esimerkiksi fyysisesti raskaampaa ja kuluttavampaa työtä tekeville mahtuu päivän aterioiden joukkoon huomattavasti tuhdimpi välipala.

Hedelmiä ja pähkinöitä

Monet kaipaavat välipalaksi jotain makeaa. Hedelmät ovat paitsi makeita myös terveellisiä välipaloja. Hedelmä maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi pähkinöiden kanssa. Hyviä yhdistelmiä ovat esimerkiksi omena ja saksanpähkinät tai kuivatut karpalot ja cashew-pähkinät. Nauti välipalaksi kauden hedelmiä ja marjoja. Talvella sitrushedelmät ovat parhaimmillaan, kesällä ja syksyllä mansikat ja muut marjat.

Myös juureksista ja muista kasviksista saat aina edullista välipalapurtavaa. Ne ovat yksinään hyvin vähäkalorisia, joten nauti niiden seuraksi pähkinöitä, siemeniä tai pala vähärasvaista juustoa. Pähkinöissä ja siemenissä on hyvää rasvaa ja proteiinia. Niitä nauttimalla voit helposti lisätä tarvitsemaasi energiaa ja rasvaa ruokavalioosi.

Välipalatuotteita paljon tarjolla

Erilaisia välipalajuomia, -jogurtteja, -rahkoja, -vanukkaita ja -patukoita on tarjolla hyvin paljon. Tarkista tuoteselosteesta ja ravintosisällöstä mm. rasvan laatu, sokerin määrä ja tarvittaessa myös laktoosin määrä ja sopivuus allergiselle. Lue tuoteselosteet tarkkaan, kun valitset välipalaa maitohyllyltä. Esimerkiksi monet vanukkaat tai vastaavat sisältävät runsaasti sokeria ja monissa on myös aika paljon rasvaa.

Pidä työpaikalla varalla muutama huoneenlämmössä säilyvä välipala. Sellaisia ovat mm. säilykehedelmät, välipalapatukat, keksit, Alpron suklaasoijavanukas, Elovena välipalajuoma (tetra) ja 2 dl:n hylamaitotetra. Tarkista pakkauksesta aina vaatiiko tuote kylmäsäilytyksen!

Valmista välipaloja itse

Itse sekoitetut pirtelöt ja smoothiet ovat herkullisia ja monipuolisia välipaloja. Raaka-aineiksi sopivat mm. hedelmät ja marjat, maito, jogurtti, piimä, raejuusto, rahka, soijatuotteet, pähkinät ja siemenet. Selviät pienemmällä sokerimäärällä, kun käytät pirtelöissä makeita hedelmiä. Välipalaksi maistuu myös pannari, marja- ja hedelmäpiirakat, muffinssit ym. Kun leivot itse, suosi taikinoissa sämpylä- ja hiivaleipäjauhoja, leseitä, niukkaa sokerimäärää ja runsasta marja- ja hedelmämäärää.

Ruis- tai muut kuitupitoiset voileivät ovat hyvä valinta, kun kaipaat ruokaisampaa välipalaa. Sujauta väliin vähärasvaista leikkelettä ja/tai juustoa ja runsaasti kasviksia. Muista myös sipaisu voileipämargariinilla.

Reseptejä

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest