Fyysisesti raskas työ ei ehkäise sydäntauteja eikä pidennä elinikää

Vapaa-ajan liikunta ehkäisee sydänsairauksia ja pidentää elinikää, mutta työperäisen liikunnan vaikutuksista on ristiriitaisempaa tietoa. Tuoreen tutkimuksen perusteella ainakaan raskasta tehdastyötä tekevät eivät saa työstään terveyshyötyjä, päinvastoin, se voi jopa lyhentää elinikää.

Israelilaistutkijoiden tulokset perustuvat 4 800 tehdastyötä tekevän 20–-70 -vuotiaan miehen 22-vuotiseen seurantaan.

Tulokset osoittivat, että fyysisesti kohtalaisen tai erittäin raskasta työtä tekevät menehtyivät seurannan aikana selvästi todennäköisemmin kuin miehet, jotka harrastivat liikuntaa vapaa-ajallaan. Suurin kuolleisuus oli miehillä, jotka eivät harrastaneet liikuntaa vapaa-ajallaan, mutta tekivät fyysisesti kohtalaisen tai erittäin raskasta työtä.

Aiemmissa tutkimuksissa raskas fyysinen työ on yhdistetty muun muassa sydänriskeihin ja lonkkavaivoihin, mutta kevyehkö tai kohtalaisen rasittava työliikunta voi suojata sydänriskeiltä. Raskas työliikunta on usein nostelua, joka ei vahvista sydäntä eikä verisuonistoa ja voi jopa laukaista sydänkohtauksia.

Tutkimus julkaistiin Occupational & Environmental Medicine -lehdessä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest