Lisää energiaa arkeen – piristä viikkoasi pienillä valinnoilla

Kaipaatko lisä tehoa ja jaksamista arkeen? Näiden Popsugarin listaamien terveellisten ja pienten valintojen avulla tunnet itsesi energiseksi koko viikon.

Aamuisin

Älä torkuta: Torkkukytkimen painaminen vaikeuttaa heräämistä ja saa sinut tuntemaan itsesi väsyneeksi koko päivän ajaksi. Torkuttaminen voi vaikuttaa myös negatiivisesti aivotoimintaan, jolloin väsymys kasvaa entisestään. Kokeile herätä joka aamu samaan aikaan. Yhtenäinen heräämisaika auttaa sinua jättämään torkuttamisen väliin, ja heräät lopulta itsestään täynnä energiaa. Jos itsestään herääminen tuntuu kaukaiselta haaveelta, nouse yksinkertaisesti ylös silloin kun kello soi. 

Juo vettä: Veden juominen auttaa kehoasi pysymään vireessä koko päivän ajan. Kun aloitat aamusi lasillisella vettä, käynnistät aineenvaihduntasi ja valmistat kehosi energiseen päivään. Pidä vettä yöpöydälläsi, jolloin voit aloittaa kehosi nesteyttämisen heti herättyäsi. Keho voi kuivua pitkien yöunien aikana, jolloin nestetasapainon palauttaminen auttaa nopeuttamaan lihaskudosten ja verisolujen muodostumista.

Syö kunnon aamupala: Syömällä kunnon aamupalan tarjoat kehollesi energiaa ja ravintoaineita heti aamusta alkaen. Kaiken lisäksi itselle mieluisen aamupalan syöminen saa hymyn huulille. Valitse päivän ensimmäiselle aterialle sekoitus hyviä hiilihydraatteja, proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Tasapainoinen aamupala auttaa pitämään verensokerin tasaisena, makeanhimon kurissa, sekä energiatason ylhäällä.

Treenaa: Aloita aamusi liikunnalla ennen toimistolle menoa. Aamun liikuntahetki on hyvä keino nostaa energiataso ylös koko päiväksi. Jos et ole aamuvirkku, älä tuskastu, sillä liikunnan harrastaminen mihin aikaan päivästä tekee aina hyvää. Aamuisin ei myöskään tarvitse vetää läpi viikon rankimpia treenejä, sillä kevyt kävely tai työmatkapyöräily riittää. Pääasia on, että saat itsesi liikkeelle ja energian virtaamaan.

Iltapäivällä

Hengitä raikasta ilmaa: Työpöydän ääressä istuminen voi saada sinut tuntemaan itsesi uupuneeksi, varsinkin jos pysyt paikallasi koko päivän. Astu hetkeksi ulos raikkaaseen ilmaan ja tee pieni kävelylenkki. Pieni tauko raikkaassa ilmassa tehostaa työntekoasi, ja palaat takaisin työpöydän ääreen energisempänä. Kokeile pienen happihyppelyn tekemistä myös kotona, jos iltapäivän väsymys uhkaa viedä sohvan nurkkaan. Jo pelkkä roskapussin vieminen saa sinut liikkeelle ja piristää.

Juo vihreää teetä: Voit ehkä tuntea kiusausta juoda pannuittain kahvia iltapäivän väsymykseen, mutta kokeile vaihtaa edes osa kahvista vihreään teehen. Liiallinen kofeiinin saanti voi lisätä stressitasoa ja vaikeuttaa näin ollen unen saantia. Vihreä tee puolestaan piristää, auttaa rentoutumaan ja tehostaa aineenvaihduntaa. Vihreän teen juominen pitää kehosi virkeänä ja mielesi energisenä.

Siivoa työpöytäsi: Sekainen työpöytä voi saada sinut tuntemaan itsesi stressaantuneeksi. Käytä joka päivä muutama minuutti aikaa työpöytäsi järjestelemiseen. Kun teet muutaman pienen asian päivittäin, taakka ei kasva ylivoimaiseksi. Siisti työympäristö pitää sinut virkeänä ja tuottavana. Pieni järjestelyhetki katkaisee myös työntekosi ja antaa pienen hengähdystauon päivään.

Syö välipala: Pidä terveellisiä välipaloja aina saatavillasi. Välipala-automaattien herkut sisältävät usein paljon sokeria ja rasvaa ja väsyttävät entisestään. Valitse niiden sijasta hedelmiä, täysjyvätuotteita ja pähkinöitä. Nämä terveelliset välipalat auttavat sinua välttämään turhaa napostelua, antavat oikeanlaista energiaa ja ravintoaineita. 

Illalla

Vältä alkoholia: Pitkän työpäivän jälkeen muutama lasillinen viiniä voi tuntua hyvältä ajatukselta. Alkoholi voi kuitenkin häiritä luonnollista unirytmiäsi, jolloin tunnet itsesi erityisen väsyneeksi aamulla. Alkoholin käyttö estää myös rasituksesta palautumista ja heikentää unenlaatua. Jos haluat pitää energiatason korkeana koko viikon, on parasta kieltäytyä alkoholista.

Sammuta elektroniikka: Elektronisten laitteiden käyttäminen iltaisin voi vaikuttaa uneen ja näin ollen seuraavaan aamuun. Vältä tietokoneen tai television katselua puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa. Elektronisten laitteiden valo aktivoi aivoja ja voi vaikeuttaa nukahtamista. Lue ennen nukkumaanmenoa mieluummin kirjaa tai lehteä, jolloin laskeudut lempeästi uneen. Tämä on pieni muutos, mutta se vaikuttaa suuresti energiatasoosi.   

Nuku tarpeeksi: Laadukas uni on paras keino saada energiaa koko päiväksi. Kuuntele kehoasi ja mene nukkumaan aikaisemmin. Varmista, että saat vähintään seitsemän tuntia unta joka yö. Hyvän nukutun yön jälkeen tunnet itsesi energiseksi ja valmiina tarttumaan päivän haasteisiin.

Lähde: Popsugar

 

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest