Nämä viisi yllättävää asiaa hidastavat aineenvaihduntaasi

Olet varmasti kuullut tämän kaiken jo aiemminkin. Kiihdyttääksesi aineenvaihduntaa sinun tulee saada lisää lihaksia, juoda paljon vettä ja välttää istumista. Itseasiassa on olemassa paljon muitakin asioita jotka aineenvaihdunnassa tulisi ottaa huomioon. Ehkä hidastat kehosi toimintaa tiedostamattasi. Lue mitä teet väärin – ja kuinka korjata ne.

Karsit hiilihydraatteja liikaa

Huonojen hiilihydraattien vähentämisen on todettu auttavan painonpudotuksessa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi karsia kaikki hiilihydraatit ruokavaliostasi, erityisesti jos treenaat säännöllisesti. Treenin aikana lihakset tarvitsevat kehosi hiilihydraattivarastoista saatavaa glykogeeniä. Jos hiilihydraatteja ei ole käytettävissä, glykogeenivarastot ovat liian alhaiset treeniä varten. Energiaa ei riitä intensiiviseen harjoitteluun, ja näin ollen poltat vähemmän kaloreita. Treenin jälkeen kehollasi ei myöskään ole tarpeeksi energiaa korjata lihasvaurioita, ja jälkipoltto vähenee.  Sisällytä siis jokaiseen ateriaan hieman hiilihydraatteja, kuten hedelmiä, kasviksia tai täysjyväleipää. Kiinnitä huomiota erityisesti hiilihydraattien laatuun.

Syöt vääriä välipaloja

Vaihda vähäkaloriset välipalat, kuten riisikakut, paljon ravintoaineita sisältäviin pähkinöihin. Erityisesti saksanpähkinät lisäävät rasvanpolttoa edistävien geenien aktiivisuutta. Syömällä pienen kourallisen verran pähkinöitä päivittäin, poltat enemmän kaloreita.

Väärät, vähän ravintoaineita sisältävät välipalat hidastavat aineenvaihduntaasi. Vaihda sokerinen maustettu jogurtti maustamattomaan, kuivatut hedelmät tuoreisiin ja suolakeksit pähkinöihin.

Mietit liikaa aikaa, et tehoa

On yksi syy siihen, miksi olet varmasti kuullut viime vuosina paljon intensiivisistä intervallitreeneistä – ne toimivat. Tutkimuksen mukaan 20 minuutin korkeatehoinen treeni kolmesti viikossa auttaa pudottamaan painoa huomattavasti paremmin kuin kolme 40 minuutin keskitehoista treeniä viikossa. Intervallitreenit tehostavat myös treenin jälkeistä hapenkulutusta, mikä polttaa kaloreita vielä pitkän aikaa harjoituksen loppumisen jälkeenkin. Ota viikko-ohjelmaasi kovatehoisia treenejä. Säästät aikaa ja poltat kaloreita.

Maustat ruoan merisuolalla

Merisuola ja sormisuola ovat maistuvampia vaihtoehtoja kuin tavallinen ruokasuola, mutta niistä puuttuu jodi. Jodi on avaintekijä aineenvaihduntaa ohjaavan kilpirauhasen toiminnassa. Ilman riittävää määrää jodia kilpirauhanen ei pysty tuottamaan kilpirauhashormoneja, ja aineenvaihdunta hidastuu. Puoli teelusikallista ruokasuolaa täyttää päivän joditarpeen. Ruoanlaitossa on siis syytä käyttää vain vähän suolaa, mutta valita jodioitu vaihtoehto. Syö lisäksi säännöllisesti jodirikkaita ainesosia, kuten turskaa, katkarapuja ja kananmunia. Huolehdi siitä, ettet ylitä päivittäisiä suolansaantisuosituksia.

Et käytä lainkaan maitotuotteita

Lihakset ovat oleellinen osa pitämään aineenvaihdunnan käynnissä. Tutkimuksen mukaan yli kolme annosta maitotuotteita päivittäin nauttivat rakentavat lihasmassaa ja polttavat rasvaa enemmän kuin vähemmän maitotuotteita nauttivat. Maitotuotteet ovat myös hyvä heraproteiinin ja kaseiinin lähde. Hera lisää proteiinisynteesiä ja nopeuttaa palautumista. Nauti päivittäin vähintään kolme annosta jogurttia, maitoa ja juustoa kasvattaaksesi aineenvaihduntaa kiihdyttävien lihasten kasvua.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest