Kammottava kaamosväsymys – ja miten se taltutetaan?

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Vinkki nro. 1

Ulkoilma on ihan oikeasti paras lääke. Nyt, kun meillä on tuo koira, niin eron huomaa! Ulos on lähdettävä säällä kuin säällä ja kylläpä se virkistää, vaikka ajatus pimeässä tihkusateessa tarpomisesta ei innostakaan. Pienikin happihyppely toimii ja vaikutus on välitön. Ulkoilu on takuuvarma piristysruiske, kunhan vain varustautuu ja pukeutuu oikein.

Vinkki nro. 2

Ravinto virkistää sisältäpäin. Makean himon lisääntyminen on itselläni selvä merkki kaamoskoomasta. Varsinkin iltaisin herkkuhimo on valtaisa. Siksi olenkin päättänyt kiinnittää erityishuomiota ravintoon. Turha sokeri pois, enemmän vihreää lautaselle, marjoja ja hedelmiä mielin määrin ja vitamiinit kuntoon. Olo alkaa kirkastua, ja se auttaa voittamaan pimeän. Nyt on aika ahmia kesällä pakastetut marjat!

Vinkki nro. 3

Mistä ammentaa iloa, kun ympäristö uhkuu pimeyttä, pysähtyneisyyttä ja synkkyyttä? No tietysti musiikista, liikkeestä, tanssista ja ystävistä – tai vaikka näistä kaikista yhdessä! Musiikilla voi vaikuttaa mielialaan, ja vielä parempaa, jos musiikki laittaa liikkeelle. Tempaudu tanssin pyörteisiin keittiössä ja varaa teatteriliput.

Vinkki nro. 4

Liikunta on silti ehdottomasti parasta lääkettä väsymykseen, kunhan vain saa itsensä liikkeelle. Mitä passiivisempi olen, sitä enemmän väsyttää ja laiskottaa. Tällä viikolla olen kiittänyt itseäni useampaan kertaan, kun olen saanut hilattua itseni sohvan pohjalta ylös. Jälkikäteen, punaposkisena ja virkistyneenä ei todellakaan ole kaduttanut, vaan olo on ollut energinen ja onnellinen. Ja kaikki liike lasketaan!

Vinkki nro. 5

Lopuksi vielä koottuna kikkakolmosia, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos edellä mainitut vinkit eivät toimi.

 • Hanki kirkasvalolamppu, joka tutkitusti vaikuttaa väsymykseen.
 • Mene aiemmin unille, nuku antaumuksella ja anna keholle muutenkin lisää lepoa.
 • Hae intoa tulevasta: joulu on ihan kohta! Voit alkaa jo viritellä jouluvaloja ja suunnitella tulevaa tammikuuta sekä uuden vuoden tuoretta starttia.
 • Pulahda avantoon, mutta varo, tähän voi jäädä koukkuun.
 • Hyggeile, sytytä kynttilöitä, lue ja ota muutenkin kaikki irti pimeästä vuodenajasta.

  Tsemppiä meille kaikille pimeydessä vaeltaville!

 • Nouseeko sinunkin painosi iän myötä?

  Nuorempana minun oli suhteellisen helppo ylläpitää ihannepainoa ja myös tarvittaessa pudottaa muutama kilo, mikäli siihen ilmeni tarvetta. Painoa ei tarvinnut tarkkailla jatkuvasti, päinvastoin. Tuntui, että sitä saattoi syödä melko vapaasti. Toisaalta, jos housut alkoivat kiristää...
 • Mitä voimme oppia teinitähdiltä?

  Hymähdän vinosti, kun näen nuoren ja innokkaan sometähden tai julkkiksen julistavan, että ”Kaikki on mahdollista, kun vaan uskot ittees ja teet töitä unelmies eteen!” Hymähdyksessäni on lempeän hyväksyvää ymmärtämystä nuoruuden vimmalle ja naiiviudelle, mutta toisaalta...
 • Kesäksi kuntoon!

  Minua on aina lähtökohtaisesti ärsyttänyt mediassa pyörivät ”Kesäksi kuntoon!” -kampanjat. Joka vuosi samat lupaukset ja toivon kipinän herättäminen, vasta talviturkeistaan kuoriutuvissa suomalaisissa. Tässäkö sitä pitäisi nyt innostua elämänmuutoksesta, kun pääsiäisen herkut siintävät ihan muutaman viikon...

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest