Ota tämä liike treeniohjelmaasi – ja jalkasi kiittävät!

Sumokyykky on loistava liike alavartalon lihasten vahvistamiseen. Tämä liike kohdistuu erityisesti etureisiin, pakaroihin, takareisiin ja lähentäjiin – eli toisin sanoen sumokyykky vahvistaa monipuolisesti koko alavartaloa. 

Nämä hyödyt saat lisäämällä sumokyykkyjä treeniohjelmaasi:

  • Lähentäjien vahvistaminen: Treenatessa on helppoa keskittyä isoihin lihaksiin, kuten etureisiin ja pakaroihin, mutta lähentäjiä ei kannata unohtaa! Sumokyykkyjen leveä asento tuo lisähaastetta näiden vaikeasti aktivoitavien sisäreiden lihasten treenaamiseen. Lähentäjien vahvistaminen auttaa lisäksi tukemaan polvia, nilkkoja ja keskivartaloa sekä ehkäisemään vammoja.
  • Sopii aloittelijoille: Sumokyykyt voivat olla loistava tapa opettaa lihaksia ja niveliä toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla pitkänkin tauon jälkeen. Lähentäjien treenaaminen voi lisäksi olla erittäin hyödyllistä nilkan, polven tai lonkan vammojen kuntoutuksessa, mikä edistää kokonaisvaltaista lihaskuntoa.
  • Liikkuvuuden lisääminen: Runsas istuminen voi jäykistää lonkkia ja lihaksia, mutta hyvä uutinen on, että juurikin sumokyykyt voivat auttaa parantamaan niin lonkkien, polvien kuin nilkkojenkin liikkuvuutta. Sumokyykyn leveä asento luo enemmän tilaa lonkille, mikä puolestaan parantaa liikeratoja ja vahvistaa alavartaloa.
  • Helppo varioida: Kehonpainolla tehtävä kyykky on haastava jo itsessään, mutta jos kaipaat lisähaastetta, voit lisätä painoa esimerkiksi kahvakuulan, käsipainon tai levytangon avulla. Tämä puolestaan kasvattaa voimaa entisestään.

Yleisiä virheitä sumokyykyissä:

  • Virheellinen asento: Liian kapea asento ei haasta lähentäjiä tai takareisiä, mutta liian leveä voi puolestaan aiheuttaa kipua lonkkanivelessä. Harjoittele liikerataa ilman painoja ennen varsinaisia sarjoja.
  • Kireät lonkat tai nilkat: Näiden alueiden kireys voi vaikeuttaa liikettä. Liikkuvuusharjoitukset, kuten pohkeiden venytykset, voivat auttaa saamaan sumokyykystä parhaan mahdollisen hyödyn irti. 

TESTAA NÄITÄ SUMOKYYKYN VARIAATIOITA:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Keventäjät (@keventajat) jakama julkaisu

Lähde: WomensHealthMag

  • Ota tämä liike treeniohjelmaasi - ja jalkasi kiittävät!

    Sumokyykky on loistava liike alavartalon lihasten vahvistamiseen. Tämä liike kohdistuu erityisesti etureisiin, pakaroihin, takareisiin ja lähentäjiin - eli toisin sanoen sumokyykky vahvistaa monipuolisesti koko alavartaloa.  Nämä hyödyt saat lisäämällä sumokyykkyjä treeniohjelmaasi: Lähentäjien vahvistaminen: Treenatessa on...
  • Jo yhden yön univaje vaikuttaa kehon stressitasoon - ja stressi voi puolestaan lihottaa

    Univaje lisää stressihormonin määrää verenkierrossa läpi vuorokauden. Stressi voi puolestaan olla syy siihen, miksi paino ei millään putoa. Unettomuus voi olla sekä syy että seuraus sille, että kehomme stressitaso nousee. "Kun keho ja mieli ovat...
  • Lukuisia terveyshyötyjä! Ota kaikki irti syksyn sesonkivihanneksesta

    Pienistä ruusukaaleista on tullut monen ruokaharrastajan suosikki - eikä suotta! Sen lisäksi, että nämä vihreät vihannekset ovat erittäin monikäyttöisiä, ne ovat myös todella terveellisiä. Ruusukaalit ovat erittäin vähäkalorisia mutta sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest