Katkaravut
Katkarapujen saatavuus on hyvä, sillä niitä löytyy pientenkin kauppojen pakastealtaista. 100 grammassa katkarapuja on vain 68 kilokaloria, joten ne sopivat hyvin myös keventäjän lautaselle. Tee katkaravuista helppo arkikastike tomaattimurskan, kesäkurpitsan sekä sipulin avulla tai lisää katkarapuja sellaisenaan lounassalaattiin. Katkaravut ovat myös kevyt vaihtoehto esimerkiksi pizzan tai lämpimien voileipien päälle.
Sinisimpukat
Sinisimpukat ovat loistava valinta juhlavalle viikonloppuaterialle. Sinisimpukoissa on energiaa noin 89 kilokaloria sataa grammaa kohden, joten katkarapujen lailla myös simpukat ovat kevyttä syötävää. Sinisimpukoita löydät suurempien markettien pakastealtaasta tai kalatiskiltä. Klassinen valmistustapa on hauduttaa simpukat valkoviinissä persiljan sekä kuullotetun valkosipulin kera.
Jättikatkaravunpyrstöt
Jättikatkaravut ja tiikeriravut ovat suuriksi kasvavia katkarapulajeja, jotka sopivat esimerkiksi keväisen grillikauden avajaisiin. Suuret ravunpyrstöt on helppo marinoida, pujottaa vartaisiin ja grillata. Jättikatkaravunpyrstöt ovat oikein kypsennettyinä rakenteeltaan lihaisia ja maukkaita. Ylikypsinä ne muuttuvat kumimaisiksi.
Grillaamisen lisäksi isot ravunpyrstöt sopivat hyvin myös uunissa tai pannulla paistettaviksi. Myynnissä on sekä raakoja että valmiiksi keitettyjä ravunpyrstöjä, mikä kannattaa ottaa huomioon ruoanvalmistusajassa.
Kampasimpukat
Kampasimpukka on koostumukseltaan lihaisa ja ruokaisa. Jättikatkaravunpyrstöjen tapaan kampasimpukat sopivat erinomaisesti grilliin tai pannulla paistettavaksi. Paista tai grillaa kampasimpukan pintaan kaunis väri, mutta vältä ylikypsentämistä, ettei miedon lihan rakenne ja maku pääse kärsimään. Tarjoile kampasimpukat esimerkiksi pastan, risoton, grillikasvisten tai salaatin kanssa.