Pömpöttääkö vatsa? Näistä asioista turvotus voi johtua

Stressi

Joidenkin tutkimusten mukaan kova stressi saattaa aiheuttaa turvotusta, vatsakipuja, ripulia ja ummetusta.

Stressi voi aiheuttaa turvotusta itsessään, mutta turvotus voi liittyä myös stressaantuneen ihmisen toimintatapoihin. Esimerkiksi purukumin jauhaminen ja hiilihapollisten juomien juominen kerryttävät molemmat ilmaa vatsaan.

Kokeile liikuntaa, sekä raskas että kevyt liikunta voivat auttaa stressin ja vatsaoireiden lievittämiseen.

Liikaa syöminen

Yleisin syy turvotukselle on liian isojen annosten syöminen yhdellä kerralla. Isot annoskoot saavat vatsan väkisinkin pömpölle. Syö siis useammin, mutta pienempiä annoksia kerralla.

Hotkiminen

Vaikka annoskokosi olisivat sopivat, saatat kärsiä silti turvotuksesta aterioiden jälkeen. Tämä voi johtua ruoan hotkimisesta. Liian nopea hotkiminen johtaa siihen, että tulet nielleeksi ruoan lisäksi myös ilmaa. Elimistö ei pysty pilkkomaan huonosti pureskellun ruoan hiilihydraatteja riittävän tehokkaasti. Muista siis pureskella ruoka kunnolla, olit sitten kuinka nälkäinen tahansa.

Nestehukka

Turvotus voi olla merkki siitä, ettet ole juonut riittävästi. Aivan kuten pikadieeteillä nälkää näkevä keho pitää kiinni rasvasta, myös nestehukasta kärsivä keho takertuu nesteisiin. Korjaa nestehukka juomalla reilusti, mutta vältä hiilihapollisia juomia. Ne todennäköisesti vain pahentavat turvotusta.

Kaasupitoiset ruoat

Jotkut ruoat tuottavat vatsassa kaasuja. Näitä ovat esimerkiksi parsakaali, lehtikaali, omenat ja avokadot. Runsaskuituiset ruoatkin voivat aiheuttaa turvotusta, mikäli ruoan kanssa ei nauti riittävästi nestettä.

Lähde: huffingtonpost.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest