Onko lempileipäsi suolapommi? Katso Kuluttajaliiton vertailu

Suomalaisten suolansaanti on lähempänä kymmentä grammaa vuorokaudessa, kun suositusten mukaan suolaa pitäisi syödä enintään 5 grammaa vuorokaudessa. Suuri osa suolasta kertyy niin sanotusti piilosuolana, mikä tarkoittaa, että monet elintarvikkeet, kuten leipä sisältävät runsaasti suolaa.

 

Eniten suolaa sisältävät leivät

Nimi Valmistaja Kuitua (g/100g) Suolaa (g/100g)
Juusto-oliivileipä Fazer 3,4 2,1
Grand Blanc Fazer 3,9 1,8
Ranskalainen moniviljaleipä Fazer 5,9 1,6
Kiviarinaleipä monivilja Fazer 4,3 1,6
Jyväinen Sämpyläkranssi Fazer 2,4 1,5

 

Leivän tuoteseloste kannattaa lukea jo kaupassa läpi. Tuoteselosteessa näkyy niin kuitujen kuin suolankin määrä.

Vähiten suolaa sisältävät leivät

 

Ruisleivät

Nimi Valmistaja Kuitua (g/100g) Suolaa (g/100g)
Täysrukiinen Perheleipurit 16,8 0,6
Oululainen Alkuperäinen jälkiuuniviipale Fazer 13 0,7
Oululainen Iso Ruisvuoka Fazer 9,8 0,7
Real Ruis Fazer 10 0,7
Onnenleipä Fazer 12 0,7

 

Vaaleat leivät

Nimi Valmistaja Kuitua (g/100g) Suolaa (g/100g
Grahamvuoka luomu Samsara 5,1 0,5
Siemenvuoka luomu Samsara 5,4 0,5
Maalaisleipä luomu Samsara 3,2 0,5
Talonpoikaisleipä Fazer 5,4 0,5

 

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest