6 tapaa parantaa elämänlaatua

Hyvinvointi on yksi elämän peruspilareista. Kun keho ja mieli ovat kunnossa, energiaa ja motivaatiota riittää myös muuhun.

1) Terveellinen ruokavalio – avain parempaan elämänlaatuun

Terveellisen ruokavalion noudattaminen on yksi tärkeimmistä askeleista kohti parempaa elämänlaatua. Kun keho saa tarvitsemansa ravintoaineet, se toimii optimaalisesti, mikä näkyy niin fyysisessä kuin henkisessä hyvinvoinnissa. Ruokavaliomuutosten vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin on merkittävä, sillä oikeanlainen ravinto tukee niin aivojen toimintaa kuin mielialaa.

Keventäjät auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan tavan syödä hyvin. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa syödä, vaan jokaisen tulisi löytää itselleen parhaiten sopiva ruokavalio.

2) Liikunta lisää elinvoimaa

Säännöllinen liikunta on elämänlaadun kannalta korvaamatonta. Liikunnan on todistettu parantavan mielialaa, vähentävän stressiä ja edistävän terveyttä monin eri tavoin. Keventäjät suosittelee löytämään itselle mieluisan tavan liikkua, olipa se sitten kävely luonnossa, jooga, tanssi tai vaikkapa uinti. Tärkeintä on, että liikunta tuottaa iloa ja on osa jokapäiväistä elämää. Liikunnan ei tarvitse olla suorittamista, vaan se voi olla myös keino rentoutua ja nauttia elämästä.

Kun liikunta ei ole pakkopullaa, myös motivaatio pysyy korkealla. Kokeile vaikkapa Keventäjien tehokkaita Kotitreenejä.

kotitreeni - treenaa kotona - mobiili

 

3) Levosta ja palautumisesta ei kannata tinkiä

Hyvä uni ja riittävä lepo ovat perusta, jolle hyvä elämänlaatu rakentuu. Unen aikana keho ja mieli palautuvat päivän rasituksista, ja siksi on tärkeää panostaa laadukkaaseen uneen. Unen tarve on yksilöllinen, mutta jokaisen tulisi pyrkiä nukkumaan riittävästi, jotta jaksaa arjessa.

Levollinen mieli ja rentoutunut keho ovat avainasemassa, kun tavoitteena on elämänlaadun parantaminen ja motivaation löytäminen. Kun opettelet kuuntelemaan kehosi tarpeita ja annat itsellesi luvan levätä, huomaat pian eron jaksamisessasi.

4) Yhteisöllisyys tuo voimaa

Ihminen on sosiaalinen olento, ja yhteydet muihin ihmisiin ovat tärkeitä hyvinvoinnillemme. Ystävien ja perheen kanssa vietetty aika, harrastukset ja yhteisöt voivat tuoda elämään merkitystä ja iloa. Keventäjät kannustaa sinua etsimään yhteisöjä, jotka tukevat sinua ja joissa voit jakaa kokemuksiasi ja saada tukea muilta.

Yhteisöllisyys antaa voimaa muutokseen ja auttaa pitämään yllä motivaatiota.

5) Arjen pienet ilot

Elämänlaatua ei mitata ainoastaan suurilla saavutuksilla, vaan myös arjen pienillä iloilla on suuri merkitys. On tärkeää pysähtyä nauttimaan hetkestä ja arvostamaan elämän pieniä asioita. Olipa kyseessä sitten aamukahvin tuoksu, kävely auringonlaskussa tai hyvä kirja, nämä hetket voivat tuoda suurta onnea.

Kun opettelet tunnistamaan ja arvostamaan elämäsi pieniä iloja, huomaat, että onnellisuus on usein kiinni asenteesta ja näkökulmasta.

 

6) Itsetuntemus avainasemassa

Itsetuntemuksen lisääminen on avainasemassa, kun haluat parantaa elämänlaatuasi. Tietoisuus omista arvoista, toiveista ja rajoista auttaa tekemään valintoja, jotka tukevat hyvinvointiasi ja elämäntavoitteitasi.

Keventäjät tarjoaa työkaluja ja tukea, joiden avulla voit kehittää itsetuntemustasi ja löytää uusia tapoja kasvaa henkisesti. Kokeile Keventäjät ruokapäiväkirjaa – se on yksi tapa seurata edistymistäsi ja asettaa itsellesi tavoitteita.

 • Ruokapäiväkirja - täydellinen työkalu painonhallintaan

  Mitä todella syömme päivän aikana? Kun tavoitteena on pysyvä painonhallinta, tähän kysymykseen kannattaa suhtautua vakavasti. Ruokapäiväkirjan pitäminen auttaa hahmottamaan omia ruokailutottumuksiamme ja tunnistamaan piilotetut kalorilähteet, mikä on puolestaan ensimmäinen askel kohti terveellisempiä valintoja ja pysyvää...
 • Kotitreeni - treenaa kotona

  Treenaa kotona: Keventäjät tarjoaa tehokkaat kotitreenit

  Kun treenit alkavat omasta olohuoneestasi, kynnys liikkumaan lähtemiselle madaltuu - kenties katoaa kokonaan! Kotitreenien avulla voit yhdistää liikunnan ja painonhallinnan mukavasti omassa kodissasi, ilman että sinun tarvitsee investoida kalliisiin laitteisiin tai kuntosalijäsenyyksiin. Treenaa kotona omalla...
 • Miten syödä ravitsevasti ja herkutella samalla?

  Terveellisen ruokavalion noudattamisen ei tarvitse tarkoittaa herkuista luopumista - päinvastoin! Kun opit valmistamaan ravitsevista raaka-aineista herkullisia ruokia, voit nauttia jokaisesta ateriasta ilman syyllisyyden tunnetta. Terveellinen syöminen lähtee monipuolisesta ja värikkäästä ruokavaliosta, joka sisältää runsaasti kasviksia,...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest