Miten selättää repsahdus ja jatkaa eteenpäin?

Kaikki me kohtaamme haasteita pyrkiessämme kohti terveellisempiä elämäntapoja. Repsahdus ei ole epäonnistumista, vaan mahdollisuus oppia ja kehittyä.

1) Ymmärrä repsahduksen syyt

Tärkeää on tunnistaa, mikä johti repsahdukseen. Oliko kyseessä stressi, väsymys vai ehkä sosiaalinen tilanne, jossa herkut houkuttelivat vastustamattomasti? Kun ymmärrät taustalla olevat syyt, voit paremmin varautua vastaaviin tilanteisiin tulevaisuudessa. Lue täältä vinkit siihen, kuinka voit tehdä terveellisistä valinnoista osan arkeasi.

Repsahduksen jälkeen on tärkeää olla armollinen itselleen. Syyllisyyden tunteet voivat johtaa negatiiviseen kierteeseen, jossa yksi lipsahdus johtaa toiseen. Sen sijaan, että jäisit murehtimaan, keskity siihen, mitä voit tehdä toisin seuraavalla kerralla.

2) Luo suunnitelma ja aseta realistiset tavoitteet

Repsahduksen jälkeen on olennaista palata takaisin suunniteltuun rutiiniin mahdollisimman pian. Aseta itsellesi selkeät ja saavutettavat tavoitteet, jotka ohjaavat sinua eteenpäin. Tavoitteiden tulisi olla realistisia, jotta ne eivät lannista vaan motivoivat sinua jatkamaan. Täältä voit lukea, kuinka ylläpidät motivaatiota ja pysyä kurssilla kohti tavoitteitasi.

Kun suunnitelmasi on selkeä, on helpompi tehdä päivittäisiä valintoja, jotka tukevat tavoitteitasi. Muista, että pienetkin edistysaskeleet ovat merkittäviä. Jokainen terveellinen ateria ja liikuntasuoritus vie sinua lähemmäs tavoitettasi. Vaikka aika olisi kortilla, aina on mahdollista tehdä terveellisiä valintoja.

3) Muista tukiverkoston voima

Kukaan meistä ei ole yksin matkallaan kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Ympärilläsi on ihmisiä ja yhteisöjä, jotka voivat tarjota tukea ja kannustusta. Jaa tavoitteesi ystävien tai perheen kanssa, ja pyydä heitä tukemaan sinua. Keventäjien yhteisössä voit jakaa kokemuksiasi ja saada vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta.

Älä epäröi pyytää apua, kun tarvitset sitä. Ammattilaiset, kuten ravitsemusterapeutit ja personal trainerit, voivat antaa sinulle arvokkaita neuvoja ja ohjausta. Keventäjien asiantuntijat ovat aina valmiita auttamaan sinua löytämään juuri sinulle sopivat ratkaisut painonhallintaan. Heidän avullaan voit löytää uusia näkökulmia ja keinoja, jotka auttavat sinua pysymään oikealla polulla.

  • Myyttejä painonhallinnasta - ethän usko näihin?

    Painonhallinta on matka, joka vaatii kärsivällisyyttä, omistautumista ja ennen kaikkea itsensä rakastamista. Tässä artikkelissa käsittelemme painonhallinnan ympärillä vallitsevia faktoja ja myyttejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin, miten voit edistää omaa hyvinvointiasi painonhallintamatkalla. Myytti: Ylimääräiset kilot...
  • Laihdutus ja painonhallinta: Mistä aloittaa?

    Ennen laihdutusmatkan aloittamista on tärkeää ymmärtää, mitä kehosi tarvitsee pysyäkseen terveenä ja energisenä. Terveellinen laihdutus ei tarkoita nälkäkuureja, vaan tasapainoista ruokavaliota, joka tukee sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiasi. Voit aloittaa pitämällä ruokapäiväkirjaa muutaman viikon ajan....
  • Mindfulness-harjoitukset hyvinvoinnin tukena

    Mindfulness, eli tietoinen läsnäolo, on menetelmä, joka auttaa meitä ymmärtämään paremmin itseämme ja ympäröivää maailmaa. Se on erityisen arvokas työkalu niille, jotka ovat matkalla kohti terveellisempää ja onnellisempaa elämää. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka mindfulness voi...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest