Miten selättää repsahdus ja jatkaa eteenpäin?

Kaikki me kohtaamme haasteita pyrkiessämme kohti terveellisempiä elämäntapoja. Repsahdus ei ole epäonnistumista, vaan mahdollisuus oppia ja kehittyä.

1) Ymmärrä repsahduksen syyt

Tärkeää on tunnistaa, mikä johti repsahdukseen. Oliko kyseessä stressi, väsymys vai ehkä sosiaalinen tilanne, jossa herkut houkuttelivat vastustamattomasti? Kun ymmärrät taustalla olevat syyt, voit paremmin varautua vastaaviin tilanteisiin tulevaisuudessa. Lue täältä vinkit siihen, kuinka voit tehdä terveellisistä valinnoista osan arkeasi.

Repsahduksen jälkeen on tärkeää olla armollinen itselleen. Syyllisyyden tunteet voivat johtaa negatiiviseen kierteeseen, jossa yksi lipsahdus johtaa toiseen. Sen sijaan, että jäisit murehtimaan, keskity siihen, mitä voit tehdä toisin seuraavalla kerralla.

2) Luo suunnitelma ja aseta realistiset tavoitteet

Repsahduksen jälkeen on olennaista palata takaisin suunniteltuun rutiiniin mahdollisimman pian. Aseta itsellesi selkeät ja saavutettavat tavoitteet, jotka ohjaavat sinua eteenpäin. Tavoitteiden tulisi olla realistisia, jotta ne eivät lannista vaan motivoivat sinua jatkamaan. Täältä voit lukea, kuinka ylläpidät motivaatiota ja pysyä kurssilla kohti tavoitteitasi.

Kun suunnitelmasi on selkeä, on helpompi tehdä päivittäisiä valintoja, jotka tukevat tavoitteitasi. Muista, että pienetkin edistysaskeleet ovat merkittäviä. Jokainen terveellinen ateria ja liikuntasuoritus vie sinua lähemmäs tavoitettasi. Vaikka aika olisi kortilla, aina on mahdollista tehdä terveellisiä valintoja.

3) Muista tukiverkoston voima

Kukaan meistä ei ole yksin matkallaan kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Ympärilläsi on ihmisiä ja yhteisöjä, jotka voivat tarjota tukea ja kannustusta. Jaa tavoitteesi ystävien tai perheen kanssa, ja pyydä heitä tukemaan sinua. Keventäjien yhteisössä voit jakaa kokemuksiasi ja saada vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta.

Älä epäröi pyytää apua, kun tarvitset sitä. Ammattilaiset, kuten ravitsemusterapeutit ja personal trainerit, voivat antaa sinulle arvokkaita neuvoja ja ohjausta. Keventäjien asiantuntijat ovat aina valmiita auttamaan sinua löytämään juuri sinulle sopivat ratkaisut painonhallintaan. Heidän avullaan voit löytää uusia näkökulmia ja keinoja, jotka auttavat sinua pysymään oikealla polulla.

 • Näin säilytät terveelliset elämäntavat arjen kiireessä - poimi vinkit

  Arjen kiireiden keskellä voi olla haastavaa pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista. Hektisen arjen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa omista tavoitteista luopumista. Seuraavilla vinkeillä ylläpidät terveellisiä elämäntapoja arjen hektisyydestä huolimatta. 1) Muistuta itseäsi tavoitteista Motivaation ylläpitäminen vaatii selkeitä...
 • Terveysajattelu tekee annoksesta maistuvan ja terveellisen

  Hiipivätkö kilot aina takaisin? 6 vinkkiä pysyvään painonhallintaan

  Hiipivätkö kilot salakavalasti takaisin, vaikka kuinka yrittäisit laihduttaa? Pysyviä tuloksia saat, kunhan muistat maltillisen tahdin. 6 vinkkiä pysyvään painonhallintaan 1) Tasapainoinen ruokavalio on avain onnistumiseen Terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion noudattaminen on yksi tärkeimmistä askeleista kohti...
 • 6 tapaa parantaa elämänlaatua

  Hyvinvointi on yksi elämän peruspilareista. Kun keho ja mieli ovat kunnossa, energiaa ja motivaatiota riittää myös muuhun. 1) Terveellinen ruokavalio – avain parempaan elämänlaatuun Terveellisen ruokavalion noudattaminen on yksi tärkeimmistä askeleista kohti parempaa elämänlaatua. Kun...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest