Kaipaatko uusia makuja lautasellesi? Kokeile esimerkiksi näitä terveellisiä vitamiinipommeja.
Lehtimangoldi
Lehtijuurikas eli mangoldi on vanha viljelykasvi, josta voi käyttää sekä lehtiruodin että lehdet. K- ja A-vitamiinipitoista mangoldia voi käyttää esimerkiksi keitoissa, padoissa ja muhennoksissa. Mangoldi sopii myös kesäisiin salaatteihin.
Vesikrassi
Terveellinen vesikrassi sisältää K- ja A-vitamiineja. Miedon ja raikkaan makuinen vesikrassi sopii parhaiten tuoreisiin salaatteihin ja leivän päälle. Sitä voi käyttää esimerkiksi rucolan tapaan.
Romaine
Romaine-salaatti sopii hyvin kaikkiin salaatteihin, mutta se on erinomainen salaatti myös laitettavaksi grilliin. Romaine sisältää muun muassa kalsiumia, K-vitamiinia, C-vitamiinia sekä rautaa.
Nauriin lehdet
Nauriin lehdet sisältävät kalsiumia ja kaliumia. Pienet lehdet voi höyryttää tai hauduttaa muiden lehtivihannesten tapaan. Kokeile kuullottaa lehdet esimerkiksi valkosipulin ja öljyn kanssa pannulla.
Lehtikaali
Lehtikaali sisältää runsaasti A- ja K-vitamiinia sekä rautaa ja flavonoideja. Täyteläisen maun saat sekoittamalla kaalien joukkoon öljyä ja suolaa ja grillaamalla niihin kevyesti väriä grillissä.