Hillitse nälkää luonnollisesti – viisi tehokasta raaka-ainetta

Useat uudet tutkimukset osoittavat, että tietyt raaka-aineet auttavat hillitsemään nälkää ja näin ollen auttavan painonpudotuksessa. Nämä raaka-aineet lisäävät kylläisyydentunnetta, hillitsevät ruokahalua lisäävien välittäjäaineiden toimintaa aivoissa sekä vähentävät mielitekoja. Syömällä näitä elintarvikkeita pidät nälän kurissa ja karsit samalla helposti kaloreita.

Omena

Syömällä omenan päivässä pidät ylimääräiset kilot helposti poissa. Omena on täynnä vesiliukoisia kuituja sekä luonnollisia yhdisteitä, joiden on todettu tehostavan rasvanpolttoa sekä edistävän lihasmassan kasvua. Erään tutkimuksen mukaan naiset, jotka lisäsivät kolme pientä omenaa päivittäiseen ruokavalioonsa, onnistuivat tehostamaan painonpudotustaan jopa kahdella kilolla 10 viikon ajanjakson aikana.

Keskikokoinen omena sisältää vain alle sata kaloria, mutta jopa kuusi grammaa kuitua. Pidä huoli siitä, että syöt omenan kuorineen. Hyödylliset antioksidantit ovat omenan kuoressa.

Pavut, herneet ja linssit

Pavut, herneet ja linssit taistelevat tehokkaasti nälkää vastaan monin eri keinoin. Ne sisältävät paljon kuitua ja ovat erinomaisia hitaasti sulavan proteiinin lähteitä. Lisäksi palkokasveilla on alhainen glykeeminen indeksi, joten ne pitävät verensokerin tasaisena ja hillitsevät mielitekoja.

Tutkimusten mukaan palkokasveja syövät henkilöt tuntevat itsensä helpommin kylläiseksi ja onnistuvat näin ollen pudottamaan painoaan tehokkaasti. Lisäksi heidän veren kolesterolipitoisuutensa on alhaisempi kuin henkilöiden, jotka eivät syö säännöllisesti palkokasveja.

Kananmuna

Egg. Fried egg. Chicken egg. Close up view of the fried egg on a frying pan. Salted and spiced fried egg.

Kananmunien syöminen erityisesti aamuisin auttaa hillitsemään tehokkaasti nälkää. Runsasproteiinisen aamupalan nauttiminen vaimentaa ruokahalua stimuloivien hormonien toimintaa, sekä lisää samaan aikaan kylläisyyden tunnetta.

Kananmunia sisältävän aamiaisen nauttiminen voi auttaa kontrolloimaan syömistä jopa vuorokauden ajaksi. Uuden tutkimuksen mukaan kananmuna-aamiaisen syöneet syövät päivän aikana lähes viisisataa kaloria vähemmän kuin viljapitoisen aamiaisen nauttineet.

Kreikkalainen jogurtti

Proteiinilla, kalsiumilla ja probiooteilla voi olla ratkaiseva rooli nälän hillitsemisessä. Maustamaton kreikkalainen jogurtti on jogurteista paras vaihtoehto, sillä se voi sisältää jopa kaksi kertaa enemmän proteiinia kuin perinteinen jogurtti.

Kreikkalainen versio on paksua ja kermaista siitä poistetun heran vuoksi. Kun hera poistetaan, jogurtista poistuu samalla hiilihydraatteja ja sokeria, jolloin myös proteiinipitoisuus lisääntyy.

Mango

Mangot eivät ole ainoastaan herkullisia, vaan ne ovat myös laihduttajan ystäviä. Tämä hedelmä sisältää monia bioaktiivisia ainesosia, joiden on osoitettu vähentävän kehon rasvaa ja tasaavan verensokeria. Makea mango tyydyttää myös makeanhimon, ja se sopii monenlaisiin ruokiin tai sellaisenaan syötäväksi.

Sata grammaa mangoa sisältää vain 60 kaloria ja kaksi grammaa kuitua. Mango on erinomainen hedelmä myös siksi, että se sisältää A-vitamiinia enemmän kuin mikään muu hedelmä.

Lähde: Popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest