Mansikat säilyvät hyvinä vain pari päivää oston jälkeen. Itsepoimitut ehkä vähän pidempään. Säilytä tuoreet mansikat jääkaapissa: matala astia (esim. pahvilaatikko), talouspaperi löyhästi päälle ja kansi niin ettei se kosketa mansikoita. Pakastaminen on hyvä tapa säilöä mansikat myöhempää käyttöä varten. Sopivan kokoisiin annosrasioihin kokonaisina tai osittain survottuna. Itse pakastan marjat osittain sauvasekoittajalla survottuna, sattumia mukana. Litteät pakkaukset jäätyvät nopeimmin. Pieni sokerilisäys säilyttää vitamiinit paremmin.
Sellaisenaan mansikka on kevyt herkku, jolla voi tyydyttää helposti makeanhimon! Mansikka sopii erityisen hyvin jälkiruokiin, kakkuihin, pirtelöihin ja juomiin. Viipaloi mansikoita myös vaihteeksi vaikka salaatin joukkoon.
Helpon ja herkullisen tarjottavan kesäjuhliin saat valmiista kakkupohjasta, kermavaahdosta ja tuoreista mansikoista. Valitse vaahdotettavaksi 20 % rasvaa sisältävä kevytvispi. Muita vaahtoutuvia kermoja ovat vispikerma, kuohukerma sekä vaahtoutuva maustettu kerma. Niiden rasvapitoisuus on 35-38%. Kahvi-, ruoka- ja kevytkerma eivät vaahtoudu alhaisen rasvapitoisuuden vuoksi.
Paremmin kestävän kermavaahdon saat, kun lisäät vaahtoon maitorahkaa tai maustettua rahkaa. Sopiva sekoitussuhde on 4 dl kermaa ja 1 prk (250 g) rahkaa.
Reseptit:
- Mansikka-vesimelonisorbetti 🔒 Keventäjien jäsenille
- Hedelmäinen mansikkapirtelö 🔒 Keventäjien jäsenille
- Mansikat vesimeloni-rahkakastikkeessa 🔒 Keventäjien jäsenille
- Nopea mansikkakakku yllätysvieraille tai mukaan yllätysvierailulle 🔒 Keventäjien jäsenille
- Kevytjäätelöä mansikkakastikkeen kera 🔒 Keventäjien jäsenille
- Ruiskääretorttu mansikka-omenatäytteellä 🔒 Keventäjien jäsenille
- Mansikka-mozzarellasalaatti 🔒 Keventäjien jäsenille