Suomalaisten suolansaanti on lähempänä kymmentä grammaa vuorokaudessa, kun suositusten mukaan suolaa pitäisi syödä enintään 5 grammaa vuorokaudessa. Suuri osa suolasta kertyy niin sanotusti piilosuolana, mikä tarkoittaa, että monet elintarvikkeet, kuten leipä sisältävät runsaasti suolaa.
Eniten suolaa sisältävät leivät
Nimi | Valmistaja | Kuitua (g/100g) | Suolaa (g/100g) | ||||||
Juusto-oliivileipä |
|
|
2,1 | ||||||
Grand Blanc | Fazer | 3,9 | 1,8 | ||||||
Ranskalainen moniviljaleipä | Fazer | 5,9 | 1,6 | ||||||
Kiviarinaleipä monivilja | Fazer | 4,3 | 1,6 | ||||||
Jyväinen Sämpyläkranssi | Fazer | 2,4 | 1,5 |
Leivän tuoteseloste kannattaa lukea jo kaupassa läpi. Tuoteselosteessa näkyy niin kuitujen kuin suolankin määrä.
Vähiten suolaa sisältävät leivät
Ruisleivät
Nimi | Valmistaja | Kuitua (g/100g) | Suolaa (g/100g) |
Täysrukiinen | Perheleipurit | 16,8 | 0,6 |
Oululainen Alkuperäinen jälkiuuniviipale | Fazer | 13 | 0,7 |
Oululainen Iso Ruisvuoka | Fazer | 9,8 | 0,7 |
Real Ruis | Fazer | 10 | 0,7 |
Onnenleipä | Fazer | 12 | 0,7 |
Vaaleat leivät
Nimi | Valmistaja | Kuitua (g/100g) | Suolaa (g/100g |
Grahamvuoka luomu | Samsara | 5,1 | 0,5 |
Siemenvuoka luomu | Samsara | 5,4 | 0,5 |
Maalaisleipä luomu | Samsara | 3,2 | 0,5 |
Talonpoikaisleipä | Fazer | 5,4 | 0,5 |