5 raaka-ainetta, jotka vähentävät turvotusta

Epämukava olo aterian jälkeen? Turvotus on monelle tuttu vaiva, joka menee monesti ohi itsestään. Voit kuitenkin nopeuttaa prosessia ja laskea turvotusta napostelemalla jotain seuraavista raaka-aineista. 

LUE MYÖS: Herkutteletko liikaa iltaisin?

Inkivääri

Yksi maailman vanhimmista rohdoksista, inkivääri, tehoaa hyvin myös turvotukseen. Inkivääri on suolistoon niin sanotusti rentouttava vaikutus, jonka ansiosta ruoka kulkee paremmin suoliston läpi auttaen näin ollen laskemaan turvotusta ja vähentämään ilmavaivoja. Nauti kupillinen inkiväärillä maustettua teetä aterian jälkeen ja vatsasi kiittää.

Fenkoli

Fenkoli on luonnollinen diureetti, joka auttaa joka auttaa myös poistamaan suolistokaasua. Tutkimukset osoittavat, että fenkoli voi myös vähentää turvotusta ja kaasun muodostumista parantamalla ruoansulatusta. Kokeile lisätä kuitupitoista fenkolia esimerkiksi salaatin joukkoon. 

Sitruuna

Kyllä, vanha vinkki sitruunaveden juomisesta todella toimii! Sen lisäksi, että juomalla säännöllisesti sitruunamehua pidät nestetasapainosi kunnossa, sen hapot auttavat lievittämään turvotusta ja muita ruoansulatushäiriöiden oireita. 

Mustikka

Kotimaan oma supermarja, mustikka, auttaa tutkitusti vatsaasi voimaan paremmin. Nämä pienet antioksidanttipitoiset marjat sisältävät runsaasti kuitua, joka pitää vatsasi toiminnassa. Lisäämällä mustikoita puuroon, jogurttiin tai smoothieeseen, tulet samalla parantaneeksi vatsasi toimintaa kuin huomaamatta.

Pinaatti

Sen lisäksi, että pinaatti sisältää runsaasti vatsan toimintaa edistävää kuitua, sen sisältämät antioksidantit vahvistavat immuniteettia ja torjuvat tulehduksia. Eniten kuitua saat raa’asta pinaatista, mutta kypsentäminen helpottaa sen sulamista ruoansulatuskanavassa. Heitä kourallinen pinaattia vaikkapa wokkiin tai salaatin joukkoon. Pinaatti toimii hyvin myös vihersmoothieissa.

  • Unohdettu terveyspommi tekee paluun: Tästä syystä sinunkin kannattaa tutustua lanttuun

    Lanttu on monille tuttu juures, mutta sen terveyshyödyt ovat jääneet usein muiden vihannesten varjoon. Tämä unohdettu vihannes on kuitenkin todellinen terveyspommi, joka tarjoaa runsaasti ravintoarvoja ja terveysvaikutuksia. Lanttu on täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka...
  • Tuoreet vs. pakastekasvikset – kumpi on parempi vaihtoehto?

    Kun pohditaan, ovatko tuoreet kasvikset vai pakastekasvikset parempi vaihtoehto, vastaus ei ole yksiselitteinen. Molemmilla on omat etunsa ja haittansa, ja valinta riippuu pitkälti yksilöllisistä tarpeista ja olosuhteista. Tuoreet kasvikset tarjoavat usein parhaan maun ja tekstuurin,...
  • Polta rasvaa ja kasvata lihasta – näin onnistut!

    Monet laihduttajat toivovat pudottavansa rasvaa, mutta samalla säilyttävänsä kovan työn kautta hankitut lihakset. Tämä voi kuitenkin olla haaste, sillä painonpudotuksessa elimistö voi käyttää lihaskudosta energiana, mikäli ruokavalio ja liikunta eivät ole tasapainossa. Poimi vinkit siihen,...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest