Irtiotto paljastaa, miten hyvin arjessa menee

Olimme naisporukalla lokakuussa pienellä viikonloppureissulla. Suuntasimme Ahvenanmaalle ja tarkoituksena oli nauttia ystävien seurasta, rentoutua, joogata, patikoida ja syödä hyvin. Reissu oli kaiken kaikkiaan ihana ja se tuli tarpeeseen. Ei ollut huolta huomisesta, lapsista, koirasta, ruuanlaitosta tai töistä. Posket ja vatsalihakset ovat matkan jälkeen kipeinä nauramisesta. Paikanvaihdos teki terää ja olo oli kuin ulkomailla.

Silti olen nyt reissulta palattuani huokaissut helpotuksesta ja todennut, että kotiin on kyllä kiva tulla takaisin. Vaikka matkan teemana oli hyvinvointi, meni moni asia jos ei nyt pahoinvoinnin, mutta kuitenkin tiettyjen arjen rajojen yli.

Olen arjessa todella tarkka unirytmistäni ja tietysti tuolla matkalla tuli valvottua tavallista enemmän. Kun rahtasin reissukassini kotiin, huomasin, miten olin kaivannut omaa sänkyäni ja tuttuja iltarutiineita. Ystävien kanssa oli toki ihana jutella ajan kanssa yömyöhään, ja maailmasta tuli taas parempi paikka, mutta univelkaa kertyi vielä pitkälle seuraavaankin viikkoon.

Myös illallisilla nautittu viini vaikutti suoraan yöuniin, ja aamulla olo ei ollutkaan kovin palautunut. Ulkoilu teki tietysti hyvää, mutta reissussa tuli myös herkuteltua mm laivan seisovassa pöydässä, eikä nyt puhuta kohtuullisesta herkuttelusta.

Lomiin ja matkoihin kuuluu tietysti arjesta irtaantuminen ja rutiineista poikkeaminen. Toisaalta on ihana huomata, miten hyvät, ja omaa hyvinvointia tukevat arjen rutiinit olen onnistunut itselleni luomaan. Nämä rutiinit ovat niin toimivia, että niihin oli mahtava palata!

Jäin pohtimaan, että omassa arjessani tärkeimpiä hyvinvointirutiinejani ovat juuri selkeä unirytmini, jota pyrin noudattamaan niin arkena kuin viikonloppuisinkin. Tämä takaa jatkuvan virkeän olon. Jaksan treenata ja teen parempia valintoja myös ruokapöydässä.

Toinen tärkeä hyvinvointirutiini on ehdottomasti säännöllinen ruokarytmi ja tietyt ruuat, joita syön joka päivä. Reissussa nautin monenlaisista herkuista, mutta tämä kostautui kipeänä vatsana ja ylimääräisenä väsymyksenä ja turvotuksena. Samaten on alkoholin kanssa.

Kolmas hyvinvointirutiini on liikunta, jota kertyikin mukavasti reissuumme. Itseasiassa oli kiva liikkua kevyemmin ja antaa kehon palautua.

Irtiottoja tarvitaan, ja ystävien näkeminen näin korona-ajan jälkeen on ihanaa. Irtiotot antavat kuitenkin loistavan mahdollisuuden tarkastella selkeämmin myös niitä oman arjen onnistumisia. Se on hyvä hetki tiedostaa rutiinit, jotka tukevat omaa hyvinvointia päivästä päivään. Näitä rutiineja voi ja kannattaakin toki välillä horjuttaa ja koetella, mutta toisaalta on antoisaa palata arkeen todeten, että juuri täällä minulla menee oikein hyvin!

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest