Opettele terveelliset ruokailutottumukset – näillä vinkeillä onnistut

Tutkimusten mukaan ihmiset toistavat herkästi hyväksi havaitsemiaan tapoja, mikä johtaa rutiinien syntymiseen. Jos rutiineihin ovat eksyneet epäterveelliset elämäntavat, on aika puuttua asiaan. Uudet elämäntavat voi oppia, kun vanhoihin tapoihin liittyvät rutiinit on katkaistu.

Toista uutta tapaa

Siitä, miten monta toistokertaa uuteen totutteleminen vaatii, on olemassa ristiriitaisia tutkimustuloksia. Toiset puhuvat 21 päivästä, toiset kuukaudesta. Lontoossa tehdyn yliopistotutkimuksen mukaan uuteen tapaan tottuminen vaatii 66 päivää, ennen kuin siitä tulee automaattinen tapa.

Oli miten oli, toistaminen kannattaa. Jatka siis sitkeästi esimerkiksi aamusmoothien valmistamista. Jossain vaiheessa huomaat, että siitä on tullut luonnollinen osa aamurutiinejasi.

Muuta ajatteluasi

Herkkuhimot voi selättää, ja jo pienetkin määrät herkkuja riittävät tyydyttämään mieliteot. Esimerkiksi kahden tummasuklaapalan syöminen päivässä riittää monilla pitämään makeanhimon kurissa. Pidä mieli avoimena, ja usko, että se riittää myös sinulle.

Tuoreen tutkimuksen mukaan pienet annokset jopa tyydyttivät mielihalut paremmin kuin isot. Muista siis, että moni muukaan ei aluksi olisi voinut kuvitella, että voisi oppia pitämään terveellisistä ruoista tai luopua esimerkiksi limuista. Se on kuitenkin mahdollista, joten usko siihen.

Etsi tukea

Yksi tärkeimmistä asioista uusien tapojen omaksumisessa on muiden ihmisten tuki. Monesti epäterveelliset tavat liittyvät esimerkiksi perheen tai työyhteisön yhteisiin tapoihin. Yritä etsiä ainakin yksi ihminen, joka tukee sinua muutoksessasi. Pyydä tukea esimerkiksi perheeltäsi.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest