Tällaiset juomatavat lihottavat – ole tarkkana

Juomavalinnoilla on painonhallinnan kannalta väliä, sillä ne voivat kerryttää kaloreita päivän kokonaissaldoon yllättävänkin paljon.

Nestevaje

Vesi on etenkin keventäjälle erittäin tärkeää. Se on paras janojuoma ja myös erinomainen ruokajuoma. Janontunne on helppo tulkita näläksi, mikä saattaa johtaa ylimääräiseen syömiseen ja naposteluun. Nestevajaus aiheuttaa päänsärkyä, heikkoa oloa ja turvotusta.

Alkoholi

Alkoholissa on paljon energiaa, joten painonhallinnan kannalta alkoholi ei ole koskaan hyvä valinta. Alkoholi kannattaakin jättää kokonaan väliin keventämisen ajaksi. Alkoholi myös turvottaa.

Valtavat smoothiet

Smoothie on terveellinen juoma vaikkapa aamupalaksi tai välipalaksi nautittuna. Smoothiesta voi kuitenkin huomaamattaan tehdä kaloripommin lisäämällä juomaan esimerkiksi kookosöljyä, maapähkinävoita ja reilulla kädellä siemeniä. Smoothieta tehdessä raaka-aineet kannattaakin mitata, jotta määrät eivät vahingossa mene liioittelun puolelle.

Monta kuppia kahvia

Kahvi saattaa antaa piristyksen työpaikan iltapäivätauolla tai tehostaa mukavasti kuntosalitreeniä, mutta liioittelu ei ole hyväksi kahvinkaan kohdalla. Suuret määrät kahvia uuvuttavat, etkä saa enää adrenaliinipiikkiä, jota kaipaat.

Musta kahvi ei lihota, mutta jos olet tottunut lisäämään kahviisi rasvaista maitoa ja sokeria, saattaa kahvikupillisen kalorimäärä nousta huomattavasti. Erikoiskahvien juomisessa kannattaakin olla tarkkana.

Mehut ja limut

Sokeroiduista juomista voi helposti saada lähes huomaamattaan runsaasti energiaa, sillä niiden energia ei saa aikaan samanlaista kylläisyydentunnetta kuin saman energiamäärän nauttiminen kiinteänä ruokana.

Hedelmämehujen kalorimäärät ovat usein vastaavia limsojen kanssa, mutta ne sisältävät vitamiineja ja ravinteita. Jos haluaa välttää ylimääräistä sokeria, 100-prosenttiset, maustamattomat hedelmämehut ovat parhain vaihtoehto. Tuoremehuihin voi myös lisätä vettä.

Lähteet: Keventäjät, womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest